CROPIX
TEŠKI DANI ZA MODROG DRAGULJA

OSOBNA DRAMA JEDNOG IGRAČA DINAMA U SJENI ŠOKA NA MAKSIMIRU Jedan od najvećih talenata HR nogometa mjesecima izvan terena, propušta i reprezentaciju

LOVRO MAJER Dinamova ‘desetka’ već dugo ima problems s koljenom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2019. 15:19

Nema pa nema Lovre Majera. Dinamovoj “desetki” nikako da svane u Maksimiru, nikako da uhvati kontinuitet, zgrabi pravu priliku. Tek što je lani došao iz Lokomotive, ozlijedio se i izgubio čitavu polusezonu, a ni na proljeće nije bilo lako ući u momčad koja je već bila formirana i uspješna.

Očekivao je, zapravo, svi smo očekivali više od njega ove sezone, međutim nije mu se situacija pretjerano promijenila. Nenad Bjelica na početku sezone uglavnom mu je prilike davao u HNL dvobojima, u Europi je odigrao tek 40 minuta u ukupno tri utakmice, u jednoj protiv Saburtala i dvjema protiv Ferencvarosa. Protiv Rosenborga je bio na klupi, protiv Atalante na tribini. No, nije to bio kraj njegovim problemima, nakon one utakmice u Varaždinu, u kojoj je Dinamo neočekivano izgubio (0:1), a Lovro u blijedoj partiji bio jedan od boljih Dinamovih nogometaša, došla je ozljeda.

“Osjetio” je Majer koljeno, bilo je jasno da će propustiti nekoliko utakmica, propustio je i premijeru Igora Bišćana na klupi U-21 reprezentacije. Međutim, dan po dan, tjedan po tjedan, Majer još uvijek ne trenira u punom pogonu, još se nije vratio u konkurenciju. Kako smo čuli u Maksimiru, nekoliko je puta dosad i pokušavao trenirati, ali se bol u koljenu svaki put vratila pa nikako da se konačno vrati u 100-postotni trening.

Već je izvan travnjaka pet tjedana, s obzirom na to da se još nije oporavio i da slijedi nova reprezentativna stanka, njegova bi se pauza mogla protegnuti na puna dva mjeseca. Ta utakmica u Varaždinu igrala se 21. rujna, utakmica protiv Hajduka, prva koju Modri igraju nakon stanke, na rasporedu je 22. studenoga. A pitanje je hoće li Majer biti spreman i za taj dvoboj. Naravno, kako sad stvari stoje, izvjesno je da će propustiti i još jednu akciju U-21 reprezentacije, utakmice s Češkom i Litvom. Izbornik Bišćan stavio ga je na popis, valjda očekujući da će se oporaviti i početi igrati, ali iz Maksimira o Majeru nema dobrih vijesti.

Lovro je došao u Dinamo s velikim očekivanjima, ali zasad su ga zaustavile ozljede i činjenica da Bjelica više vjeruje nekim drugim igračima, dakako, koči ga i Olmov ostanak u Maksimiru, jer Majer je bio programiran kao njegov nasljednik. Još uvijek to može postati kad Španjolac napusti Dinamo, ali dosadašnje razdoblje u Maksimiru za Majera uistinu nije bilo sretno.

Koliko god da je u onim utakmica koje je odigrao znao pokazati dio raskošnog talenta.

Linker
20. travanj 2024 10:06