Marko Lešković
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
TOTALNI 'FAJTER'

OSTVARIO TRANSFER ŽIVOTA, STIGAO U DINAMO, A ONDA JE SVE KRENULO NIZBRDO Jedan od najvećih pehista Modrih: 'Ovo je bila dobra lekcija za budućnost'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. siječanj 2020. 16:42

Plavi 9” Komnen Andrić zdrav je i s nestrpljenjem očekuje proljetni dio sezone. Modri napadač nije imao sreće, mučio ga je gležanj, dugo i dosadno, na koncu je morao na operaciju. Propustio je dosta toga, Dinamovu Europu, glamur Lige prvaka. Ali tako je grah pao, takva je bila sudbina.

Nakon ozljede i operacije, osjećate li se kao da opet krećete ispočetka? Kako je bilo sve ovo vrijeme kad niste mogli igrati, o čemu ste razmišljali, jeste li bili depresivni?

- Nije baš da krećem ispočetka, ali svjestan sam kako moram što prije nadoknaditi ono propušteno. Već duže vrijeme sam u treningu i mislim da se polako vraćam. Bilo mi je teško gledati suigrače na travnjaku, a ne možete im pomoći. Nisam bio depresivan jer imam dovoljno godina i iskustva da se znam nositi s tim stvarima. Izuzetno je bitno ostati jak u glavi. I za proces oporavka, za svoju okolinu i za sebe. Ovo je dobra lekcija za ubuduće.

Zagreb, 170919.
Stadion Maksiir.
Liga prvaka, 1.kolo, skupina C, trening  GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Komnen Andric, Mislav Orsic, Petar Stojanovic, Dino Peric, Emir Dilver.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Komnen Andrić (prvi lijevo) vraća se nakon operacije

S obzirom na to da Dinamo više nije u Europi, neće biti previše utakmica na proljeće. Tu su Petković, Gavranović, vraća se i Kulenović... Logično je misliti da neće biti previše minuta, jeste li razmišljali o posudbi?

Špekuliralo se da biste se mogli vratiti u Inter na posudbu jer je vaš zastupnik Velibor Kvrgić uložio u taj klub? Ili možda u Lokomotivu?

- Svašta se priča i pišem, ali malo što od toga je istina. Barem koliko sam ja upućen. Tu sam, treniram i dat ću sve od sebe da se nametnem. Istina je da imamo malo utakmica na proljeće, ali za mjesto u momčadi važni su i treninzi… U ovome trenutku ne razmišljam o posudbi.

Kad smo već kod vašeg bivšeg kluba Intera, što mislite, hoće li se izvući, vi ste tamo igrali u puno boljim vremenima?

- Od sveg srca želim da se izvuku iz opasne zone i krenu prema gore. Uz Inter me vežu lijepe uspomene i vječno ću se sjećati trenutaka provedenih u žutom dresu. Mislim da kvaliteta svlačionice i kluba ne zaslužuje mjesto na ljestvici na kojem se nalaze i da je tu bilo puno nesretnih okolnosti. Međutim, nova garnitura koja je ušla u partnerski odnos ima znanje i volju i vjerujem da je to dobitna kombinacija.

Koliko će vam trebati da se vratite u onu staru formu, jeste li o tome pričali s liječnicima, trenerom Bjelicom?

- Za vraćanje u formu nema vremenskog predznaka. Idemo korak po korak pa ćemo vidjeti gdje će nas put dovesti. Meni je bitno da me ne boli, da nema posljedica i da se mogu posvetiti nogometu.

Mnogo se priča o mogućim transferima Dinamovih najboljih nogometaša. Može li Dinamo zadržati vrhunsku kvalitetu potrebnu za Europu ako odu Olmo, Oršić, Moro...?

- Nema kluba na svijetu čiji rezultat ovisi o jednom čovjeku. Nije to niti Messi u Barceloni. Jasno je što nama znače Olmo, Oršić, Livaković, Petković, Perić, Moro… No, Dinamo je bio i prije nas, bit će i poslije. Mislim da uprava kluba radi sjajan posao, da se potezi vuku strateški i da će Dinamo uvijek biti na razini koja zadovoljava njegove navijače.

Koja je vaša najveća želja za ovu 2020. godinu?

- Zdravlje sebi i svojoj obitelji. Možeš imati sve na svijetu, ali ako nema zdravlja, ništa drugo ne vrijedi. Ako budem zdrav i spreman, ostalo je sve na meni a tu sam spreman da se suočim s izazovima.

Mnogo se priča o mogućoj utakmici Hrvatska - Srbija na Euru ukoliko se srpska reprezentacija plasira? Tko bi bio favorit u tom okršaju? Je li uopće dobro da se ta utakmica igra s obzirom na to da bi moglo biti problema s navijačima?

- Pričam s momcima u svlačionici o Euru i naravno da smo prošli i tu temu. Prije svega, Srbija se mora kvalificirati na Euro kroz Ligu naciju da bi došlo do eventualne utakmice. Neću o favoritima jer na velikim natjecanjima mislim da nema favorita. Što se navijača tiče, nitko sretniji od nas da ta utakmica prođe u najboljem redu. Svi smo razumni, prošlo je 25 godina od onih nesretnih stvari koje su se događale na ovim prostorima i stvarno mislim da nema smisla živjeti u prošlosti. Nogomet je igra i moramo je takvom prihvatiti - zaključio je Andrić.

Linker
23. travanj 2024 02:36