Foto: Duje Klaric/ CROPIX
'IGRAČI SE BOJE NAVIJAČA'

'OTIŠAO BIH I DA JE DAMIR BURIĆ SMIJENJEN' Progovorio do jučer drugi čovjek Hajduka: Ovo su pravi razlozi zbog kojih sam odlučio napustiti klub

HAJDUK Dopredsjednik Lukša Jakobušić dan nakon ostavke progovorio za medije i objasnio razloge svoga odlaska
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. studeni 2019. 19:17

Hajduk je iznenadnom ostavkom dopredsjednika Lukše Jakobušića izgubio dosta. Dubrovčanin je bio važan operativac na Poljudu koji je na sebe primio veliki dio posla, a sad, eto, odlazi iz osobnih razloga. Podudarnost je da se objava o njegovoj ostavci pojavila nekoliko sati nakon podrške predsjednika Marina Brbića treneru Damiru Buriću kojom je riješio upitnike koji su se nadvili nad trenerovim statusom nakon dva poraza od Gorice.

Ipak, dan kasnije Jakobušić je progovorio za medije i objasnio razloge svoga odlaska… Na pitanje da je otišao kako bi se ponovno vratio nakon što se u Poljudu dogode promjene, odgovorio je negativno, ne smatra da su te teorije točne.

- Uglavnom, nisam otišao zato što je gospodin Damir Burić ostao trener. Moglo je doći i do smjene Burića, ja bih svejedno otišao - kazao je između ostaloga Jakobušić koji tvrdi da je odlično surađivao s predsjednikom Brbićem, premda su se njihovi stavovi znali razilaziti, no on bi uvijek stao iza njegove odluke.

Na početku mandata imao je bliski susret u loži varaždinskoga stadiona s izbornikom Zlatkom Dalićem, što se tada tematiziralo, a Jakobušić je rekao sljedeće o tome:

- Imao sam barem pet dobrih razloga da budem tamo, a izbornik Dalić je inzistirao da sjednem pokraj njega. I to mi je bila čast. A kad me presretan krenuo zagrliti, što sam trebao? Odgurnuti ga? Ali, zar Hajduk ne bi trebao graditi odnose? Isključuje li suradnja s Varteksom druge klubove? Zašto ne bismo imali dobar odnos s jednima i drugima? Objava te snimke treći dan po mojem imenovanju mi je pomogla da shvatim kamo sam došao - kazao je Jakobušić u razgovoru za Dalmatinski portal.

Na kraju je još dometnuo o porazima u Gorici.

- Naš poraz je što su se igrači išli postrojiti pred tribinu s navijačima. Nisu ih oni zvali, a ovi su išli tamo jer ih se boje, a nema većeg poraza nego kad se igrači boje vlastitih navijača. To je pravi poraz kluba, a naša pobjeda je što nitko ne priča o financijama i drugim ključnim stvarima. Brzo smo zaboravili vremena kada je tema bio opstanak kluba, u čemu su velike predsjednikove zasluge. Danas je Hajduk stabilan, govori se isključivo o igri, igračima, šansama. Eto, to je pobjeda ove uprave - poručio je Jakobušić

Inače, Jakobušić je u Poljud stigao u svibnju ove godine, malo nakon što je Brbić započeo svoj novi mandat na Poljudu, te je bio predstavljen kao veliko pojačanje u operativnom radu zbog svoga iskustva i činjenice da je dugo bio na čelu Vaterpolskoga kluba Jug te osvajao brojne titule. Po onome što se emitiralo tada, imao je puno slobodu, a Brbić je više bio zadužen za financije, ali je u svemu, naravno, kao predsjednik imao zadnju riječ.

Linker
17. travanj 2024 17:45