Soudani
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
PADALE SU TEŠKE RIJEČI

OTKRIVENO ŠTO SE DOGODILO U TUNELU STADIONA U VINKOVCIMA I TKO JE ZAPOČEO KAOS Dinamov napadač u centru zbivanja: 'J...m ti mater crnu klošarsku'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. travanj 2018. 00:38

Dinamo je napravio veliki korak ka naslovu prvaka teško izborenom pobjedom u završnici dvoboja kod "fenjeraša" Cibalije s 2-0. Cibalia je već u 5. minuti imala ogromnu priliku, Galić je izbio sam ispred vratara Dinama, ali je njegov šut odsjeo na lijevoj vratnici. U 13. minuti je Soudani promašio najveću priliku za Dinamo u prvom dijelu.

Ipak, u 72. minuti Dinamo je postigao gol nakon što je Benković glavom spustio loptu od Al Hilala Soudania, a Alžirac atraktivno volejem u padu pogađa lijevi kut vrata Vinkovčana. U 88. minuti igrača Cibalije Vitaića su centimetri dijelili od izjednačenja nakon udarca glavom, a minutu kasnije junak dvoboja Soudani načinio je još jednu majstoriju - predriblao je dvojicu braniča domaćina i plasirao loptu pored vratara za konačnih 2-0.

Ipak, nakon utakmice najviše se pričalo o incidentu do kojeg je došlo u tunelu stadiona u Vinkovcima. Naime, Hrvoje Bradašić, kondicijski trener Cibalije, mogao bi ozbiljno 'nastradati' od HNS-ovih disciplinaca. Njega je sudac Duje Strukan unio u službeni zapisnik dvoboja u Vinkovcima, napisavši da je 'po završetku utakmice prilikom ulaska u tunel te opetovano u tunelu vrijeđao gostujućeg igrača broj 2 Soudani El Arabi Hilal riječima 'j...m ti mater crnu' i 'j...m ti mater klošarsku'.

Ovaj prvi dio sigurno spada pod rasističko vrijeđanje, a znamo da su na to u nogometnim organizacijama svuda u svijetu posebno osjetljivi. U raspravu se uključio i vratar Dinama Dominik Livaković, a zatim da su se uključili i preostali nogometaši Cibalije. Čitavu je gužvu, i uglavnom verbalni okršaj, morala smirivati i policija. Ipak, sve se relativno brzo smirilo, a igrači su se zatim zaputili prema svlačionici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:16