HNL

Otpao Jozo: 19-godišnji Salzburgov stoper debitira za hrvatsku reprezentaciju!

AUTOR:
  • Dražen Krušelj

  • OBJAVLJENO:
  • 01.10.2015. u 15:10

  • Duje Ćaleta-Car zamijenit će Jozu Šimunovića na popisu kandidata nacionalne momčadi za kvalifikacijske utakmice s Bugarskom i Maltom (10. i 13. listopada).

    19-godišnjeg Šibenčanina izbornik Ante Čačić sjetio se nakon što su zaredali problemi s ozljedama obrambenih igrača; s originalnog popisa prvo je ispao Dejan Lovren, kojeg će ozljeda gležnja odvojiti od terena na tri-četiri tjedna, a nakon njega sličnu ozljedu prijavio je i 21-godišnji defenzivac koji je ovog ljeta Dinamov dres zamijenio Celticovim.

    Ćaleta-Car je novo lice u seniorskim krugovima, ali zapravo prekaljeni reprezentativac s višegodišnjim iskustvom u sustavu mlađih selekcija. Nakon dvije sezone školovanja u Paschingu i Lifereringu, ovog je ljeta zgrabio dres prvotimca u Red Bull Salzburgu i do danas je skupio osam nastupa, redovito kao prvotimac i svaki put se na terenu zadržao 90 minuta. Za dvije utakmice u listopadu (San Marino i Rusija) izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan umjesto Ćalete-Cara pozvao je Franu Ikića, braniča Rijeke.