Foto: Damir Krajac / CROPIX
ŽUSTRA REAKCIJA

'OVDJE SVI PLAČU I ONDA SE MIJENJA KRITERIJ' Dinamov trener se požalio na suđenje: 'Ne znam zašto imamo četvrtog suca kada ne vidi tu situaciju...'

Nakon 4:2 pobjede Dinama protiv Gorice u 12. kolu Ptrve HNL oglasili su se treneri dviju momčadi
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. listopad 2019. 22:53

I šesti put je Sergej Jakirović morao stisnuti ruku svom prijatelju Nenadu Bjelici i čestitati mu na pobjedi. Ni bod Gorica nije osvojila protiv Dinama od povratka među prvoligaše.

- Dobro smo ušli u utakmicu i bili dobri prvih 25 minuta, imali smo i zicer preko Suka, ali nismo zabili, a živo me zanima što bi bilo da smo poveli. Potom smo primili dva jeftina gola u razmaku od dvije minute i bilo je teško nakon toga izdržati - kazao je Sergej Jakirović, koji kvalitetu Dinama vidi kao ključni razlog ovako lošeg raspleta po njegovu momčad.

- Dinamo je bio brutalno efikasan u ovoj utakmici, od prva četiri udarca u okvir postigao je četiri gola. Ne bih zato rekao da Gorica ima kompleks od Dinama, već Dinamo ima kvalitetu da svaku šansu ili polušansu realizira. Nama ostaje raditi dalje i nadati se da će biti bolje u sljedećim utakmicama - zaključio je Jakirović.

Streteg Dinama Nenad Bjelica je opet mogao likovati za povratak na prvo mjesto, a zabrinula ga je samo ozljeda metatarzalne kosti Sandra Kulenovića, te pomalo razljutio drugi žuti za Dinu Perića za kojeg smatra da nije bio.

- Zasluženo smo pobijedili jer smo bili bolji. premda je Gorica bila više nego ozbiljan suparnik. Da su zabili možda bi utakmica otišla u drugom pravcu, tako da s obzirom na okolnosti, ozljede, povratke s reprezentativnih okupljnja i ostalo moram biti zadovoljan. Ovdje nikome neće biti lako do bodova, a mi se sada pripremamo za Šahtar - kazao je Bjelica i otkrio:

- Kod Kulenovića je i prije metatarzalna kost bila problematična, a mislim da je nešto puklo, pa ćemo vjerojatno morati ga poslati na operaciju da se brzo to riješi. Petkovića u subotu očekujem na treningu kao i Livakovića i nadam se da će biti na raspolaganju za utorak.

O suđenju je rekao nekoliko zanimljivih stvari.

- Nismo mi ti koji plačemo, već pokušavamo biti bolji i nismo se nikada na nešto žalili kada je suđenje u pitanju. Ovdje svi plaču i onda se mijenja kriterij suđenja, a ne znam zašto imamo četvrtog suca kada ne vidi situaciju kod Perićevog crvenog. I kod prvog gola bila je simulacija Čabraje, a nama Šitum dobije karton. Ipak, na kraju ćete vidjeti Dinamo na vrhu jer imamo dovoljno kvalitete da budemo bolji od svih unatoč nekim greškama - zaključio je Bjelica.

Linker
16. travanj 2024 17:27