Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
REAKCIJE NAKON TRILERA

'OVO JE KORAK UNAZAD!' Tužni Tudor priznao pogrešku s jednim igračem: 'To nije bila dobra ideja!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. veljača 2020. 21:42

U dvoboju 22. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Slavena preokretom pobijedili splitskog Hajduka s 2:1.

Hajduk je poražen na neugodnom gostovanju u Koprivnici iako je vodio s 1:0, da bi s igračem manje primio dva gola i ostao bez bodova.

Prvi je pred novinare izašao Igor Tudor, u uvodu je suparniku čestitao na pobjedi.

- Mi danas nismo bili dovoljno dobri, bio je to jedan korak unazad u odnosu na ovo što smo dosad prikazali u ova dva mjeseca otkako sam tu. Neki problemi koje smo imali ovog tjedna, koje sam ja osjećao, manifestirali su se i danas. Crveni karton nas je nažalost poremetio. Iako smo na kraju mogli zabiti gol, oni su ga zabili. Imali su i više šansi, i čestitam im na pobjedi – rekao je Tudor.

Je li Jurić bio kandidat za izlazak na poluvremenu?

- Bio je jedna ideja koja se nije pokazala dobrom, to je sad očito. Zbog problema u zadnjoj liniji, koji se događaju konstantno od prve utakmice, mislio sam da on to može odigrati s obzirom na njegove karakteristike. No, to se nije pokazalo kao najsretnije rješenje.

Mogao je Hajduk i do pobjede, velike prilike imali su Jradi i Vučur u završnici.

- Nismo bili dobri, puno igrača bilo je ispod svoje razine. Puno igrača u grču, i ti problemi tijekom tjedna, te viroze nekih igrača koji su važni... Nisu to opravdanja, ali eto, sve skupa se odrazilo. Treba što prije zaboraviti ovu utakmicu, izvući poruke i nastaviti raditi. Za neke stvari će očito trebati malo više vremena, međutim, to je tako.

Tomislav Stipić nije mogao sakriti zadovoljstvo.

- Pobijedili smo velikog Hajduka, a način na koji smo igrali zaslužuje dodatne čestitke. Mislim da smo i s 11 igrača bili bolja ekipa, nalazili smo prostore, bili lakši s loptom u nogama. Ova pobjeda i način na koji smo je ostvarili sigurno nam daje vjetar u leđa. Čestitam mojoj ekipi i igračima Hajduka na fer i korektnoj igri. U prvenstvu Hajduku želim sve najbolje, nama također da nas ozljede poštede i da što bolje napredujemo.

Je li mu ovo bila najveća pobjeda u trenerskoj karijeri?

- Nije, mislim da sam i protiv većih klubova pobjeđivao...

A onda je otkrio da je zapravo pobijedio klub za kojeg je navijao.

- Ja sam pola Hercegovac, pola Dalmatinac. Roditelji mi žive u Omišu, a ja sam Hajdukovac, kad sam bio u vojsci u Lori svaku utakmicu sam bio na sjeveru i bodrio Hajduk!

Stipe Bačelić Grgić postigao je izjednačujući pogodak kojeg je emotivno proslavio.

- Ovo je velika pobjeda za nas. Stvarno smo bili bolji i zaslužili smo ta tri boda. Dominirali smo 90 minuta. U nedjelju mi je rođendan pa ću gol pokloniti sam sebi. Ovo mi je drugi gol nakon ozljede, emotivac sam i proslavio sam to kako priliči – rekao je Slavenov veznjak.

Hajdukov kapetan Josip Juranović bio je među boljim pojedincima u svojoj momčadi.

- Kad ne zabiješ, primiš. Mislim da je utakmicu prelomio drugi žuti karton. Ništa, trebamo se dići i dalje gaziti, te već u sljedećoj utakmici ovo ispraviti – poručio je Juranović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:19