Vlado Kos / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

'OVO SU IGRAČI KOJI SU OSVOJILI PRVENSTVO! I UBUDUĆE ĆU ROTIRATI...' Bjelica pomirljiv nakon poraza; trener domaćih nahvalio igrače

Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. travanj 2019. 23:58

Skender je bio zadovoljan i sretan, a Bjelica pomirljiv nakon utakmice u kojoj je Osijek na Gradskom vrtu svladao Dinamo s 2:1.

Uobičajeno je već da na presicu nakon utakmice treneri dolaze pojedinačno. Gostujućem se daje prednost pa je tako i u Gradskom vrtu prvi pred novinare došao Nenad Bjelica. Međutim, kako slava uvijek pripada pobjedniku mi smo u izjavama prvo koristili Dinu Skendera, trenera Osijeka koji je osjetio slast osvajanja sva tri boda nad Dinamom.

- Prije svega bih se htio zahvaliti svima u klubu, poglavito predjsjedniku Meštroviću jer smo uspjeli brzo doći u situaciju da eto pobjedimo Dinamo. Posebno se zahvaljujem igračima, a svakako i našoj Kohorti koja nas je nosila do pobjede - uvodno je kazao Dino Skender.

Na pohvale izrečene o igri njegove momčadi, pristupu i ritmu spremno je uzvratio.

- Da, nametnuli smo žestok tempo u prvom poluvremenu, a baš je to dokaz koliko svi igrači žive za svaku utakmicu. Znate što, toliko su mi svi dobro u igri izgledali da jednostavno nisam znao koga izvaditi iz igre, zamijeniti. Ovo je velik uspjeh, pravo vrijeme za odmor nismo praktički ni imali jer u dvadesetak dana smo odigrali pet utakmica - izjavio je Dino Skender.

Njegov kolega, također Osječanin, Nenad Bjelica nije bio, barem se to na njegovom licu nije moglo iščitati, razočaran. U sebi vjerojatno jeste, ali gospodski je prvo čestitao domaćinu a onda se i osvrnuo na igru svoje momčadi. I ono što je sam učinio. Sastav koji je izveo i činjenicu da je doveo momčad u Osijek neposredno pred utakmicu.

- Gledajte, ovo je momčad, ovo su igrači koji su osvojili prvenstvo. I ubuduće ću rotirati jer mi imamo veliki broj utakmica iza sebe ove sezone i još nas čeka dosta toga. Nemamo vremena za odmor, pa pokušavam rasteretiti opterećenja koliko god je to moguće. I u Rijeku ćemo ići na dan utakmice. Što se igre tiče nismo u nju ušli na pravi način, a u drugom smo poluvremenu uspjeli podići tempo i ritam ali nije to bilo dovoljno za pobjedu iako smo imali neke prigode kod 1:1. Rekao bih, Osijek je više želio pobjedu i do nje zasluženo došao - ispričao je Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:02