Tom Dubravec / CROPIX
POTPUNO SE IZGUBIO

PAD TRENERA HAJDUKA Mogao se okruniti važnom titulom već u prvoj sezoni, ali je napao ruku koja ga je hranila, pa svoje spasitelje poslao na tribinu

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. srpanj 2019. 20:54

Siniša Oreščanin na Poljudu je pokazao da ima trenerski gen, a kada imaš gen onda uvijek imaš pravo računati da možeš izrasti u pravog trenera. S malo više mudrosti, Oreščanin se titulom dokazanog trenera mogao okruniti već na Poljudu, ali nije lako na veliku scenu zakoračiti kao trener Hajduka i odmah pokazati zrelost.

Loše vođen ili loše savjetovan, Oreščanin je ispao jako naivan kada je pustio priopćenje s kojim je izravno udario na Hajdukove čelnike kako bi pokazao da stoji uz svog potjeranog prijatelja Krešimira Gojuna. Ne možeš kao trener napasti klub koji te hrani, ne smiješ na taj način izložiti igrače koje treniraš i od kojih tražiš da te slijede u svakom koraku. Oreščanin je to napravio, uvjereni smo ne iz zle namjere, ali je napravio. I nakon toga bilo je samo pitanje dana kada će potpuno izgubiti konce.

Split, 200419.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 30. kola 1. HNL izmedju Hajduka i Rijeke.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkic / CROPIX

A izgubio ih je kada se to najmanje očekivalo. U europskoj utakmici koja klubu život znači, na premijeri pred 20.000 navijača, poslao je Oreščanin na tribinu Caktaša i Nejašmića, dva ključna igrača u njegovoj viziji Hajduka. Čuvao ih je za Pulu, jer tamo Hajduk u nedjelju igra tešku utakmicu pa je mladi trener pomislio da ima pravo kalkulirati. Čuvao je Oreščanin glavne igrače za utakmicu koju neće dočekati na klupi. Nije prepoznao slabosti svoje momčadi već na Malti, jer i tamo je domaćin hladno mogao zabiti gol, ili dva Hajduku.

Oreščanin je mlad trener i trebao bi uskoro dobiti novu šansu. Zbog njegovog talenta vjerovat ćemo da će je iskoristiti i da će mu škola koju je prošao na Poljudu biti dovoljno velika da je u životu dobro naplati. I da nikada više ne ispolji teško shvatljive pogreške kojim, za kojima je ovoga ljeta posegnuo.

Na klupi Hajduka vodio je 24 utakmice, upisao 15 pobjeda, tri remija i šest poraza, uz 43:22 gol-razliku. Momčad koja je do njegovog dolaska vrlo čvrsto išla nizbrdo u kratkom je roku osovio na noge ugradivši u njezinu igru svoje ideje na odličan način. Hajduk je u većini tih utakmica izgledao dobro, katkad čak i odlično.

Nažalost, u posljednjoj se potpuno izgubio potpisavši najveću blamažu u povijesti kluba...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:08