Ronald Gorsic / CROPIX
CIJENA MU RASTE IZ DANA U DAN

PAKLENI NAPADAČ STIŽE NA MAKSIMIR? EVO ŠTO O TOME MISLI NENAD BJELICA Trener Dinama otkrio pravu istinu o igraču koji je zaludio nogometnu Hrvatsku

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2018. 15:33

Nenad Bjelica će u nedjelju opet rotirati! U odnosu na postavu koja je startala protiv Fenera u Istanbulu, promijeniti će se sve igrače, osim - jednog! Još nije odlučio tko će igrati u veznoj liniji, dvojac sigurnih su Šunjić i Moro, a trećeg tražimo u trojcu koji je startao u Istanbulu, Gojak, Ademi i Olmo. Sve je to očekivano, uspješni trener Modrih poznat je po rotacijama.

- Sergej Jakirović je trener koji će sigurno bez kompleksa u Maksimiru igrati na pobjedu bez obzira što njegova momčad igra protiv Dinama. Gorica je dobra i ozbiljna momčad koja je to pokazala u dosadašnjem dijelu prvenstva. Uopće me ne iznenađuje njihova pozicija na ljestvici. Kad vidite igrače koje imaju i trenera, kod njih me zaista ništa nije iznenadilo. No, mi smo Dinamo, želimo na travnjaku pokazati da smo bolji od njih. Uvjeren sam da ćemo to i pokazati - kaže Bjelica pred današnji ogled

Plavi dečki su se dosta umorni vratili s gostovanja protiv Fenera, ali to neće biti važno s obzirom da u nedjelju igra posve druga postava. Kazat će nam Bjelica da Budimir ima malih problema s listom, zato i nije bio u kadru za ogled u Istanbulu.

- Prije ogleda u Istanbulu ga je stegnuo taj list, to mu se dogodilo već dva-tri puta.

To znači da će od napadača na klupi Bjelica imati samo Marija Gavranovića. Krilne pozicije pokriti će Kadzior i Šitum. Možda će priliku od prve minute dobiti i Menalo... Stojanović ima višak žutih kartona, ali i onako bi danas igrao Moharrami.

Kad se priča o Gorici, onda svakako morate spomenuti Atiemwena, najopasnijeg igrača te momčadi koji će sigurno predstavljati najveću opasnost za modru obranu.

- Atiemwen iz utakmice u utakmicu pokazuje svoj talent. Igra na tri pozicije u napadu, vrlo je nezgodan, dobro se razvija u odnosu na prošlu sezonu kad je također igrao dobro, Ove samo potvrđuje da je odličan nogometaš. O njemu svakako treba voditi računa, ali nije on jedini. Ima Gorica Zwolinskog, te još dobrih igrača. Pogotovo su opasni u kontri, to pokazuju njihovi rezultati. Pobijedili su šest uzastopnih utakmica na gostovanjima. Ta statistika je za nas veliki izazov. Neće ih biti lako zaustaviti, ali vjerujem da ćemo uspjeti.

Osijek, 220918. 
HT Prva liga, 8. kolo, utakmica NK Osijek - HNK Gorica. 
Na fotografiji: Janza Erik (Os) i Atiemwen Lyali Believe (Gor).
Foto: Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Kad smo već kod Atiemwena, špekulira se da je Dinamo 'bacio oko' na njega. Je li to istina?

- Iskreno, mi uopće nismo razgovarali o zimskom prijelaznom roku. Da, pisalo se u medijima za Hebera, za Atiemwena. Međutim, nema tu nikakvog pokrića.

Bjelica obrazlaže zašto...

- Nema potrebe. Mi imamo šest krilnih igrača, Hajrovića, Oršića, Kadziora, Šituma, Menala, Marina... I Olmo može igrati na krilu. Atiemwen je krilni igrač, može igrati i špicu, ali i tu smo popunjeni. Mogu vam kazati samo jedno. Ukoliko nitko ne ode, nikoga nećemo dovoditi na zimu - zaključio je Bjelica.

Linker
26. travanj 2024 00:49