Srdjan Vrancic / CROPIX
DIV IZ ŽMINJA

PAMIĆ 'Prvi put sam dobio nogom u stražnjicu. Moram i ja saznati kakav je to osjećaj'

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 07. listopad 2015. 10:19

Kada sam u ponedjeljak popodne nazvao Igora Pamića, uzalud je pokušavao prikriti razočaranje. Razlog otkaza, prvog otkaza koji je dobio u karijeri, nije slab rezultat, niti poraz od Hajduka, razlog je duboki animozitet Michaela Glovera prema “zadnjem Istraninu u klubu”. Nakon 4,5 godina smijenjen je bez pravog razloga, a kada je na kraju razgovora “pukao”, iz njega je provalilo:

- Istri želim sve najbolje. Trebat će im puno sreće i umijeća da opravdaju ovu svoju glupost!

Zašto su vas smijenili? Postoji li objašnjenje da ste negdje stručno zastranili, možda ste preskup trener, možda imaju bolje rješenje?

- Nisam podoban! Sve se mijenja, pa tako i Istra - nasmijao se Igor Pamić i nastavio:

- Nakon 4,5 godina, gospodin Karaselimović me telefonski obavijestio da više nisam trener i da u utorak dođem u klub po raskid ugovora...

Razumljivo je vaše razočaranje?

- Ne, uopće nisam razočaran, očekivao sam takav kraj. Ali, o mojih zadnjih pet godina sudit će hrvatska sportska javnost, a ne oni koji su mi dali otkaz, a svaki moj komentar bio bi suvišan. Nadam se samo da ću dobiti priliku još jednom voditi neki hrvatski klub...

Otkaz ružno zvuči?

- U trinaest godina, koliko se bavim trenerskim poslom, prvi put sam dobio nogom u stražnjicu. Neka, moram i ja saznati kakav je to osjećaj.

Kosti iz ormara

Prema nekim naznakama, Igor Pamić neće biti dugo bez posla. Kandidat je za trenera francuskog Sochauxa ili njemačke Hanse Rostock. U oba kluba Igor Pamić je, kao igrač, ostavio dubok trag.

- Nešto se uvijek vrti...

Otkako je ta južnoafrička kompanija preuzela NK Istra, stalno se vade kosti iz ormara. Bivšeg vlasnika, Rusa Ščeglova, isplatili su 75 posto (oko 2,1 milijun dolara), podigli su kredit od Zagrebačke banke od 1,000.000 kuna, za koji jamči grad Pula. Tvrde upućeni da su dosad u Istru uložili oko 3,000.000 eura, a sad su po sili ugovora dužni i Igoru Pamiću isplatiti jedanaest plaća, odnosno cca 1,000.000 kuna u bruto iznosu zbog neopravdanog otkaza. No, to, mislim na arbitražu, će se otegnuti, jer Glovera zastupa odvjetnički ured Jurić-Vrbanović, koji su vodili i proces preuzimanja NK Istra.

Mudri Venecijanci

Tako je pao trener koji je vodio 248 prvoligaških utakmica, samo je aktualni hrvatski izbornik Ante Čačić ispred njega. Cijela priča je klasični hrvatski nogometni mutež s američkim glumcima, kojima su mudri Venecijanci u Splitu odmah pokazali vrata. Odstraniti Pamića, značilo je ukloniti i zadnju minu iz minskog polja i sada će NK Istra “procvasti”..

Linker
25. travanj 2024 11:37