Ronald Gorsic / CROPIX
VRIJEME VELIKIH PROMJENA

PAPIRI SU BILI SPREMNI I DOGOVOR JE BIO POSTIGNUT, A ONDA SE DOGODILA - KORONA Hajdukovac zapeo u pregovorima i morat će pričekati neka bolja vremena

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. ožujak 2020. 18:10

Prošli su tjedan na Poljudu već imali spremne papire, sportski direktor Ivan Kepčija dogovorio je sa Jradijem produljenje ugovora, ali obustava svih djelatnosti uslijed pandemije koronavirusa zaustavila je realizaciju praktično već dogovorenog posla.

Ofenzivni vezni Bassel Jradi, 26-godišnji Libanonac s danskom putovnicom, stigao je na Poljud iz norveškog Stromsgodseta u kolovozu 2018. potpisavši ugovor na dvije sezone. Pritom je u ugovoru stajala i klauzula produljenja obveze.

Naime, Hajduk je imao pravo aktivirati opciju još godine ugovora, ali na kraju je u pregovorima dogovoreno produženje do ljeta 2022. Za još dvije godine.

Koprivnica, 150220.
Gradski stadion. 
Utakmica 22. kola 1. HNL, Slaven Belupo - Hajduk.
Na fotografiji: Stipe Bacelic Grgic i Jradi.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX

Međutim, jasno je da će i to produženje morati pričekati neka bolja vremena. Nije sporno da Jradi želi ostati u Hajduku, ali hoće li dogovor ostati na istim financijskim osnovama ili će prekid natjecanja dovesti do sniženja ugovorene svote, ostaje pitanje bez odgovora. No razvidno je da bi ugovor mogao tim biti manji što će stanka u prvenstvu biti duža. Jradi je dosad bio na razini 12.000-15.000 eura mjesečno, što znači da je njegov godišnji ugovor bio u rasponu od 150.000 do 180.000 eura godišnje. S obzirom na to kako se razvija situacija, svaki igrač s novim ugovorom koji je na razini aktualnog može, u konačnici, biti sretan i zadovoljan.

Sa Jradijem će se evidentno postići dogovor i Libanonac će ostati igrač Hajduka za sljedeću sezonu. Što će biti s Hamzom, već smo pisali. Dogovor je ranije postignut, a pregovori su prekinuti shodno aktualnoj situaciji. Hamza je igrač koji ima svoju ulogu u “momčadskom stroju”, ali nije iznimna klasa koja donosi prevagu na travnjaku. Hamzin zastupnik tražio je u pregovorima s MOL Fehervarom dvostruko više od onog što igrač trenutno ima u Hajduku, a to je razina 180.000 eura godišnje.

Split, 220919.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 9. kola HT Prve lige, 
HNK Hajduk - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Zakaria Jradi, Damir Grgic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Očito je da je i na Poljudu tražio puno više od aktualnog ugovora, ali razvidno je da će korona ugovore potjerati silaznom putanjom, a ne uzlaznom. Diljem Europe počelo je rezanje ugovora, a čemu se tek onda mogu nadati oni koji su tek u pregovorima za nove ugovore.

U svakom slučaju, Hajduk je na pola puta, jedan posao ima dogovoren uz jasnu naznaku da će svi ugovori igrača uskoro doći na dnevni red Uprave i Nadzornog odbora. Najmanje mjesec i pol, a vjerojatno i dva mjeseca bez nogometa osjetit će svi koji od nogometa žive. Ekonomska neminovnost.

Nema utakmica, nema proizvodnje, a time ni prihoda kojima bi se ugovori plaćali. Velike promjene dolaze, a ono što se bude događalo na svjetskoj razini, odrazit će se i na Hajduk. S vremenom će toga biti svjesniji i nogometaši koji ulaze u pregovore na Poljudu.

Linker
17. travanj 2024 22:36