CROPIX
PROSTOR ZA NAPREDAK

PARADOKS DINAMA NA OTVARANJU POLUSEZONE Dečki iz drugog plana kolo vode, gdje su to nestale glavne uzdanice?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. ožujak 2017. 09:32

Koristio je Ivajlo Petev dosad, u četiri proljetne utakmice (tri u prvenstvu i jedna u Kupu), 22 igrača. A osim što su Modri u njima pokazali toplo-hladni mod, što igraju promjenjivo, ali pobjeđuju, proljeće je donijelo neke nove, neočekivane junake. Zapravo, u prvi plan ušli su - ili ulaze - igrači koji su donedavno bili u zapećku. Pa čak i na početku priprema.

Jasno je da je Armin Hodžić, momak koji je zimsku polusezonu završio “na rubu tribine”, prvo ime proljetnog starta, to smo već nekoliko puta podcrtali i zaključili. I ne treba posebno objašnjavati. No nije on jedini koji je iz drugog plana upao u prvi i privukao pažnju na sebe.

Guilherme iznenadio

Marko Lešković drugi je dobitnik proljeća, momak se vratio nogometu nakon ozljede, nije igrao mjesecima i bilo je puno skepse u kakvoj će formi biti kada ponovno bude na travnjaku. U ove četiri utakmice pokazao je da se na njega može ozbiljno računati, trenutno je najbolji Dinamov stoper. Razlog što ostali nisu jesu i ozljede, ali i forma, a Lešković je, kad se sve zbroji, postao nezamjenjiv.

Mogao je biti i strijelac, u dva je navrata pucao glavom s peterca, bio je neprecizan. Brazilac Guilherme treći je na toj listi, odigrao je dvije vrlo dobre partije i iznenadio. Naime, očekivalo se da će mu trebati više vremena za prilagodbu, da će na početku imati epizodne uloge, a on je protiv Splita i Intera bio jedan od najboljih Dinamovih igrača. Istina, to su tek dvije utakmice, premalo da bi se donio konačan zaključak, treba vidjeti kako će nastaviti i hoće li i dalje rasti u formi.

Također, nije se u ove dvije utakmice pokazao u ulozi strijelca, vidljivo je “ekstremni” dešnjak, lijevu nogu ne koristi prečesto, ima mana, naravno. Ali da se nametnuo i ušao u borbu za prvi sastav prije no što je itko očekivao, to je činjenica. Stavili bismo u ovu kategoriju i Ivana Fiolića. Dečko koji je često na marginama, koji nikako da uhvati kontinuitet pokazao je protiv Intera da Petev s njim može računati.

- Znam da je konkurencija na svim pozicijama velika, ali to je dobro i za mene i za momčad. Ne služi konkurencija tomu da bismo jedni druge manje voljeli, već da nas gura naprijed i tjera nas da budemo bolji - rekao je skromno nakon utakmice Fiolić.

Sammir igrač poteza

A gubitnici, tko su igrači koji su početkom proljeća pali u drugi plan? Angelo Henriquez svakako je prvi na toj listi, pitanje je bi li mu status bio bolji i da nije ozlijeđen, Hodžić je, jednostavno, nedodirljiv. Očekivali smo da će nakon jesenske eksplozije imati značajniju ulogu kod Peteva, no još se nije ustalio.

Na pripremama je dobro igrao Machado, figurirao kao starter, međutim u prvim se dvobojima nije naigrao i nije odskočio, Šitum je žrtva sustava i konkurencije, pa ni on zasad nije naplatio svoj jesenski doprinos. A i glavne zvijezde - Ćorić, Soudani i Sammir - još su dužne. Ćorić je bio dobar protiv Splita, dotad rezerviran, Sammir još nije potpuno spreman, iako je i dalje igrač poteza, a Soudani je izvan stroja zbog lakše ozljede. Stoga Dinamo u utrci s Rijekom i dalje drže igrači koji su ne tako davno bili pričuvna vojska. I sad je na Petevu da i sve ostalo oružje uskoro osposobi za borbu. To bi moglo biti ključno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:25