Goran Mehkek / CROPIX
18. KOLO HNL-A

PIROMANSKI ISPADI NA VJEČNOM DERBIJU, NAVIJAČKA ATMOSFERA ZASJENILA DOGAĐANJA NA TERENU Baklje, topovski udari i petarde dovele do prekida utakmice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2018. 19:21

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 18. kola HT Prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

---------------------------------------------------------

NK OSIJEK – NK INTER ZAPREŠIĆ 6:0

Susret 18.kola 1.HNL između NK Osijeka i NK Inter Zaprešića odigrao se 16.12.2018. na stadionu Gradski vrt u Osijeku, pred oko 700 gledatelja, od kojih oko 200 pripadnika Kohorte (NK Osijek).

Susret je protekao u korektnom sportskom okružju, bez ikakvih navijačkih incidenata.

NK SLAVEN BELUPO – HNK RIJEKA

Susret 18.kola 1.HNL između NK Slaven Belupa i HNK Rijeke odgođen je za 30.01.2019. zbog vremenskih neprilika u Koprivnici (velike količine snijega).

GNK DINAMO – HNK HAJDUK 1:0

Susret 18.kola 1.HNL između GNK Dinama i HNK Hajduka odigrao se 16.12.2018. na stadionu Maksimir u Zagrebu, pred oko 11.500 gledatelja, od kojih oko 2000 pripadnika Bad Blue Boysa (GNK Dinamo) te oko 1000 pripadnika Torcide (HNK Hajduk).

U 24. minuti pripadnici BBB-a skandiraju: "Bijeli šljam", a nakon toga, tijekom 29. minute skandiraju: "Ubij, ubij, ubij tovara".

Početkom 30' Torcida skandira: „Ooooo jebem te Dinamo", što se ponovilo i krajem prvog poluvremena.

U 30. minuti BBB podižu transparent sa natpisom "Blato, krš, ulica, nigdje bržih miševa", aludirajući pri tome na nedavne sukobe BBB-a i Torcide.

Nakon gola Dinama u 49. minuti pripadnici BBB-a aktiviraju 5 baklji koje su izgorjele na tribini. Neposredno nakon toga pripadnici Torcide aktiviraju 2 baklje te jednu dimnu bombu.

U 58. minuti pripadnici Torcide skandiraju: "Oooooo jebem te Dinamo", a nakon toga, tijekom 60. minute, skandiraju: „Ajmo bijeli ale, pušite kurčine".

Nakon 64. minute navijačka atmosfera polako se pretvorila u piromanski nastup, pri kojem su obje grupacije navijača aktivirale mnoštvo pirotehničkih naprava.

Prvo su pripadnici Torcide aktivirali dva topovska udara, nekoliko petardi te više od 15 baklji, od kojih su najmanje 9 bačenih na tartan stazu a 4 su ubačene u teren, pa je sudac na par sekundi prekinuo susret.

Nakon toga, tijekom 72. minute, pripadnici BBB-a aktiviraju 15 baklji od kojih je 8 završilo na tartan stazi a 4 su ubačene u teren, nakon čega je sudac ponovo na otprilike jednu minutu prekinuo susret.

U 78. minuti pripadnici Torcide ponovo skandiraju: „Ooooooo jebem te Dinamo".

Do isteka zadnjih minuta situacija na tribinama se polako smirivala pa je u posljednjih 10 minuta s tribina dolazilo glasno navijanje u civiliziranijem tonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:47