CROPIX
HAJDUKOVA 2016.

PIŠE Z. REIĆ Ovo je bila crna godina za Bijele, ali ostaje nada da će poslije dugih 11 godina života u sjeni Dinama, pa Rijeke, ipak svanuti i taj dan

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. prosinac 2016. 21:23

Prema tradiciji, ipak nešto ranije od uobičajenog datuma, u Hajduku je priređen blagdanski domjenak za novinare, jer dolazi raspust za božićne i novogodišnje praznike, pa kako kompletno rukovodstvo - uprava i struka - nisu iz Splita, odlaze kući u Osijek, Zagreb i inozemstvo.

Novinari su darivani kalendarima, a to je još jedan uspješni uradak iz radionice Jerka Trogrlića, novog PR meštra “bijelih”. E da, bilo je prigodnih pozdrava, novinarima se obratio uvijek dobro raspoloženi i nasmijani predsjednik Hajduka Ivan Kos, s nadam da će 2017. biti znatno uspješnija, a od strane medijskih predstavnika uzvratio mu je na dobrim željama Toni Bilić (Novi list), novinarski bombarder iz Splita, koji je pomalo otrovno rekao kako “Hajduk odavno nije imao neuspješniju godinu”.

Zaista, ovo je bila crna godina za “bijele” u svakom pogledu. No, optimizam mladog predsjednika jednostavno osvaja, njegove najave da Hajduk čekaju bolji dani ili godine možda za skeptike djeluju zbunjujuće, ali nema druge nego da navijači Hajduka žive u dobroj vjeri i nadanju da će poslije dugih jedanaest godina života u sjeni Dinama, pa sad i Rijeke, ipak svanuti i taj dan. Hajduk praktično u svim segmentima životari, jedino članstvo udruge Naš Hajduk buja, pa su već sad krenuli u novu kampanju učlanjivanja.

Prema ponuđenim podacima, Naš Hajduk je ove 2016. dosegao fantastičnu brojku od četrdesetak tisuća članova, ali divljenju nema mjesta s obzirom na to da je najava juriša na sto tisuća članova. Realizira li se taj projekt, nema druge nego nakloniti se ideolozima udruge, ali i neimarima, poželjeti im nastavak plodne poslovne godine.

S druge strane, siječanjski prijelazni rok se iščekuje s velikim nadama da će poslovodstvo kluba ojačati igrački kadar. Jer, kako su iznebuha stigli na kormilo ovog kluba, ubrzo 106-godišnjaka, logično je bilo da se prave ideje nisu mogle realizirati odmah prošlog ljeta po njihovu dolasku.

Ali zato sada, nakon više od 200 dana priprema, kad su napokon ekipirani, treba očekivati prave pogotke, a ne ćorke kakvima su gađali u prošlom prijelaznom roku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:41