Tom Dubravec/ CROPIX
SVE SAMI MLADIĆI

PITANJE ZA MILIJUN KUNA! TKO JE NAKON ODLASKA ZORANA VULIĆA NAJSTARIJI TRENER HNL-A? 'Ne smijem reći supruzi, stalno joj govorim da sam perspektivan'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2018. 15:32

Priznajemo, nismo se upustili u dublju analizu, ali HNL je od jučer možda liga s najmlađim trenerima u Europi. I šire. Ako nije ‘naj’, onda je ‘jedna od’, sigurno.

Pitanje za milijun kuna bilo je tko je nakon odlaska Zorana Vulića iz Hajduka najstariji trener u HNL-u? Ne po stažu, već po godinama. Zamislite, najstariji, ili kažimo to ljepše, najiskusniji? Odgovor je - Samir Toplak. Čovjek ima 48 godina, no lako za to što ima najdugovječniji staž u HNL-u, ali on je i po godinama najstariji!? Donedavno je to bio Tomislav Ivković, pa onda Zoran Vulić, sada Toplak. Mogli bismo dugo tražiti da pronađemo ligu u kojoj nijedan trener nije napunio pola stoljeća! Samira Toplaka zadnjih godina uvijek stavljamo u kategoriju novog vala, a on već najstariji?

- U šoku sam! Ranit ću se... Dajem odmah ostavku - rekao nam je u šali Samir Toplak, a onda još dodao:

- Bojim se uopće supruzi to spomenuti. Stalno joj govorim da sam perspektivan trener!

Split, 101118.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 14. kola HT Prve lige, Hajduk - Inter Zapresic.
Na fotografiji: Samir Toplak. 
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
CROPIX

Samir Toplak rođen je 23. travnja 1970., drugi po dobi je - Nenad Bjelica. Godište 1971., a tek je na početku posla. Onda slijedi Siniša Oreščanin koji je 1972. godište. Eto, prvi samostalni posao, karijera na početku, a on je treći najstariji trener lige. Slično kao i Krunoslav Rendulić, Istra mu je prvi pravi posao, a on rođen 1973. godine. Kao i Slavenov Ivica Sertić. Vodio čovjek na Poljudu prvu utakmicu prve momčadi. Zoran Zekić ima 44 godine, potom slijede Sergej Jakirović (1976.), Goran Tomić (1977.), Igor Bišćan (1978.) i Marko Lozo (1988.). Svi treneri u HNL-u produkt su HNS-ove Akademije, Vatroslav Mihačić trlja ruke, Doista, ima li lige s mlađim trenerima?

Linker
20. travanj 2024 08:04