CROPIX
NARODSKI ČOVJEK IMA IDEJU

PLAVO MORE ZNA: MLADEN GRDOVIĆ NAGOVIJESTIO DOGOVOR HAJDUKA I DINAMA!? Ne mogu na derbi jer imam nastup, ali bit će - ili dogovor, ili u rat do kraja!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. travanj 2018. 17:26

Jutro poslije Hajdukove pobjede u Splitu komentiralo se i približavanje Bijelih Modrima na samo minus pet bodova, ali i priopćenje Torcide na koje su odmah svoju reakciju dali Naš Hajduk, te prozvani predsjednik Ivan Kos i Nadzorni odbor.

No ipak prevladava priča o dolasku na samo -5 s derbijem pred vratima. U nedjelju Dinamo dolazi na Poljud, a razlika može uz pobjedu Bijelih pasti na samo dva boda, a to je ono što klub i navijači sanjaju.

Već rano ujutro na Poljudu je bilo onih koji su pohitali po karte za derbi da na vrijeme uhvate svoje mjesto. Za komentiranje imenom i prezimenom nisu baš bili zainteresirani, ali bilo je onih koji su veselo izlazili iz Fan shopa s uzdignuta dva prsta i pokličem:

- Dupla kruna!

A što kažu poznati navijači Bijelih koje je razveselilo smanjivanje razmaka? Jedan od onih koje smo kontaktirali je i Igor Boraska, nekadašnji slavni veslač i bobist, višestruki olimpijac koji je gorljivi navijač Hajduka i smatra da splitski klub može do titule.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX
'Neka svi budu sretni!'

Treba vjerovati

- Naravno do može. Treba vjerovati sve dok postoji teoretska nada. Vidim da je Dinamo neplanirano izgubio bodove. Sad bi Hajduk pobjedom došao na samo dva boda i napravio bi ogroman pritisak na Dinamo. Očito je da je Dinamo u padu forme, a pritisak bi mogao utjecati da nakon toga odigraju još jednu utakmicu neriješeno. Hajduk bi sa svim pobjedama imao jako dobre šanse. Osim toga, Hajduk je i u finalu Kupa, a to je jedna utakmica u kojoj je sve moguće. Ali s obzirom na našu formu i trenera Kopića koji je donio novu dimenziju igre i atmosferu u svlačionicu, mislim da imamo barem 50 posto šansi za osvajanje Kupa - poručio je Boraska koji zbog privatnih obveza iz Zagreba tek stiže u ponedjeljak pa neće biti na derbiju, ali zato ide na Anfield podržati Liverpool, još jednu svoju nogometnu ljubav u dvoboju polufinala s Romom.

Za prognozu derbija i njegovo razmišljanje nazvali smo i poznatoga zadarskoga pjevača Mladena Grbovića koji je veliki navijač Hajduka, a njegova pjesma “Dalmatinac sam” ima status legende među poklonicima bijele boje... Što Grdović kaže prije derbija?

Oprez zbog sudaca

- Mislim da tu moramo paziti na suce da nas ne pokradaju. Imam ja prijatelja dinamovaca, ali oni znaju da sam ja hajdukovac i da Hajduk imam u srcu te da ga imam tetoviranoga. Mislim da ćemo dobiti, bit će 2:1. Ne mogu doći na utakmica u nedjelju jer imam nastup, ali ne bih došao ni ovako jer mi u posljednje vrijeme ne odgovara atmosfera na stadionima koja nije sportska. Teško je da će Hajduk do duple krune. Evo kako ja vidim rasplet: ili će biti dogovor ili će se ići u rat do kraja, a ja bih bio najsretniji da radi naroda da jedna titula ide jednima, a druga drugima - rekao je Grdović.

Pokušali smo doći i do doslovno najvećega hajdukovca Dina Rađe, no on zbog obveza u Košarkaškom savezu nije imao vremena, pa je putem SMS-a samo kratko poručio:

- Podrška Hajduku!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 18:53