CROPIX
'HAJDUK JE BIO JAKO DOBAR'

PLJUŠTE KOMPLIMENTI NAKON NOVOG NEUSPJELOG POKUŠAJA HAJDUKA, DAMIR BURIĆ POŠTENO PRIZNAO: 'Možemo sada žaliti, ali Osijek je zaslužio ovu pobjedu'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 00:39

Slava uvijek pripadne pobjedniku. Osijek je slavio u derbiju protiv Hajduka s 1:0, bio bolji a iz lože je derbi pratio i izbornik Zlatko Dalić. Igrom kapetana Bijelo-plavih Mile Škorića, kojeg je pozvao među Vatrene, sigurno je bio zadovoljan, kao i, zasigurno, zanimljivošću utakmice kojoj je nazočio, a i kvalitetom prikazane igre.

Međutim, u glavnoj su ulozi bili akteri derbija i njihovi treneri. Osijekov je Dino Skender iz derbija izašao kao pobjednik. Ne treba ni isticati da je nakon utakmice pred novinare na presicu došao ozarenog lica.

- Čestitam svojim igračima na velikoj borbi i zalaganju. Nije nam bilo lako u psihološkom smislu, jer znali smo da ako ne pobijedimo, ili ne daj Bože doživimo poraz, oni ispred nas na tablici odvojili bi se i pobjegli nam. Uspjeli smo i jako sam zadovoljan. Bio je to, po meni, odličan derbi, pun ritma i tempa, a Hajduk je bio jako dobar. Utoliko je naša pobjeda još vrednija. Prvo nam je poluvrijeme pripalo u potpunosti, a u drugom je sijevalo s obje strane. Rekao bih, bila je to kompletna i kvalitetna utakmica - izjavio je trener Osijeka Dino Skender.

Hajduk je pak Gradski vrt napustio poražen, i jasno da njegovu treneru Damiru Buriću ta okolnost nije sjela.

- Kao prvo, moram dati ukupnu ocjenu derbiju i reći da mislim da su gledatelji vidjeli jako dobru i zanimljivu utakmicu. Mi smo derbi dobro otvorili, a onda, iz meni nejasnih razloga, neshvatljivim pogreškama sami podigli protivnika, koji je u prvom poluvremenu bio bolji i na krilima tog razdoblja izborio je zasluženu pobjedu. Mi smo se u drugom poluvremenu podigli, imali tko zna koliko prigoda, a vratar Osijeku puno je toga obranio. Možemo sada jedino žaliti što je završilo tako kako je završilo, ali ponavljam, domaćin je zbog onoga što je odradio u prvih 45 minuta, kada je i postigao taj jedini gol, zaslužio ovu pobjedu - kazao je trener Hajduka Damir Burić.

Linker
25. travanj 2024 06:43