Srdjan Vrancic / CROPIX
PO POJAČANJA U MAKSIMIR

PO POJAČANJA U MAKSIMIR! NADOLAZEĆA NADA I ISKUSNI DINAMOVAC NA METI KLUBA KOJI ŽELI IZBORITI EUROPU 'U razgovorima smo, sve je otvoreno...'

LOKOMOTIVA Direktor prvoligaša s Kajzerica nakon završetka klupske jesenske polusezone
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. prosinac 2019. 12:57

U zlatnoj su sredini nogometaši Lokomotive okončali prvi dio sezone. Na kraju jeseni na svom su kontu, nakon 19 odigranih kola, upisali 28 bodova, što je bilo dostatno za šestu poziciju. Bod iza petoplasirane Gorice, sedam bodova manje od drugoplasiranog Hajduka, a deset više od sedmoga Slavena Belupa.

Direktor kluba s Kajzerice Božidar Šikić ocijenio je jesenski dio prvenstva.

- Kad sve zbrojimo, moramo biti zadovoljni igrama i rezultatima, kao i sa svime što se događalo ovih mjeseci. Naše je objektivno mjesto tu gdje jesmo, nekoliko bodova iza suparnika za plasman u Europu. Kad to kažem, ne mislim na Dinamo, koji po svojoj kvaliteti ne pripada našoj ligi, znatno je jači od ostalih, pa svakako treba istaknuti da smo ove jeseni već odradili tri dvoboja s Dinamom. Tu smo, blizu svih klubova iz vrha i naša je proljetna realnost borba za Europu. Vjerujem da ćemo se u zimskom prijelaznom roku malo pojačati, kako bismo ostvarili ciljeve - plasman među prvih pet momčadi na ljestvici, kao i ulazak u finale kupa - kaže Šikić i posebno ističe:

- Najviše me veseli što smo opet promovirali četvoricu mladih igrača - Tolića, Mersinaja, Cokaja i Tucija! Do ljeta gotovo nitko nije znao za njih, a sad se već naveliko priča o tom kvartetu. Nitko to u Hrvatskoj nije uspio osim nas, uz dobar rezultat promovirali smo i vlastitu mladost. Naš trener Goran Tomić sjajno radi, stvorio je odlično ozračje, igramo lijep nogomet i Tomić može kod nas ostati dokad želi! Ima ugovor do ljeta, ali od ugovora je važniji naš ljudski, pošteni dogovor. Dobije li Tomić neku odličnu ponudu, normalno da mu nećemo raditi probleme, u suprotnom ostaje s nama. Tomić je izvrstan čovjek, odličan stručnjak, sjajno surađujemo i sretni smo što je na našoj klupi.

29.06.2006 Bozidar Sikic direktor nogometne skole Hitrec Kacijan , snimio_Ronald Gorsic
Ronald Goršić/Hanzamedia /

Platili danak

Jeste li zbog nečega biti nezadovoljni?

- Pa i ne. Treba li izdvojiti neku utakmicu na kojoj smo podbacili, onda je to svakako dvoboj u Koprivnici protiv Slavena Belupa (0:1), nismo uopće “došli” na tu utakmicu. A to je bila posljedica povratka naših mladih igrača iz svojih reprezentacija, izgubili su formu i odmah smo platili danak toj situaciji.

A “četvorka” u Osijeku?

- Imali smo dosta problema s ozlijeđenim igračima, u sastavu je bio samo jedan srednji branič. Ali, ta se utakmica zbog magle nije ni trebala odigrati. I doista ne znam što se dogodilo u Osijeku, jer baš ništa nisam vidio! Samo je sudac Bebek kroz gustu maglu vidio što se događalo na terenu, posebno je oštar vid imao kad je dosudio kazneni udarac za domaćina nakon navodnog Petrakova igranja rukom. Samo je on vidio tu ruku...

Kad ste već spomenuli probleme s ozljedama, vidjelo se da vam je igrački kadar prilično “tanak”. Kakav profil igrača kanite dovesti u siječnju?

- Neophodan nam je srednji branič, to je definitivno. Možda dovedemo i napadača, vidjet ćemo. Vezni red nam je dobro popunjen... I pojačanja ćemo tražiti isključivo u Hrvatskoj.

Zagreb, 291119.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom prva liga, prvenstveni susret izmedju Lokomotive i HNK Gorice, 17 kolo.
Na fotografiji: slavlje Lokomotive
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Grbićeva dobra jesen

Ljetos su na Kajzericu došla dva zvučna imena, Sammir i Budimir. Ali, ni jednom nisu zatresli suparničku mrežu - jeste li zadovoljni njihovim učinkom?

- Da, nisu zabili gol. I kad bismo gledali kroz tu prizmu, jasno je da ne bismo bili zadovoljni. Ali, nije sve u golovima, zato su zabijali drugi igrači. Tolić je, primjerice, zabio osam, a Kastrati šest pogodaka, Uzuni tri, Tuci i Drožđek po dva... Budimir nam je mnogo donio početkom sezone, u stvaranju momčadi, donio je dečkima mir i samopouzdanje. I Budimir i Sammir podredili su se momčadi, možda to statistika ne pokazuje, ali doista su napravili mnogo, poglavito sa svojim odnosom prema suigračima. I da su bili malo zdraviji, bilo bi još bolje. Nadam se da će, nakon što prođu zimske pripreme, na proljeće biti još bolji, pa će i tresti suparničke mreže.

Ove je jeseni bljesnuo Marko Tolić. Osam pogodaka (plus dva u Kupu) i dvije asistencije pogurnule su ga u prvo ime jeseni?

- Marka već dugo čekamo, bio je dvije godine na posudbama i nismo odustali od njega. Ima neke fenomenalne potankosti u igri, neki su mu potezi genijalni, ima savršenu tehniku i lucidnost u igri, njegova nadarenost nema granica! Ali ima i neke stvari koje još uvijek ne zadovoljavaju prvoligaške kriterije. Primjerice, mora biti čvršći u duelima i mora više trčati. Marko je inteligentan dečko, svjestan je svojih nedostataka, zna da mora još mnogo raditi, a najvažnije je da želi raditi i ispravljati nedostatke - kaže Šikić i nastavlja:

- Svakako bih istaknuo odličnu jesen vratara Grbića, baš je na svakoj utakmici dobro branio. Uzuni je igrao izvrsno, odličan su posao odradili dvojica zadnjih veznih, Jakić i Cokaj, nametnuo se mladi srednji branič Mersinaj, a pojavio se i Tuci, naš najmlađi igrač, koji će uskoro postati ozbiljna špica. Kapetan Kolinger bio je lider momčadi, ma općenito sam zadovoljan svim igračima...

Najavili ste dovođenje igrača, a hoće li ove zime biti prodaje? Je li došla neka ponuda?

- Zasad nema ponuda. Bude li došlo nešto adekvatno, za bilo koga, jasno je da ćemo morati prodati igrača, od prodaje, naime, živimo.

Među gornjih pet

Lani ste promašili Europu, ali nije bilo nikakvih potresa u klubu. A bi li ova sezona bila neuspješna ne ostvarite li plasman u kvalifikacije za Europsku ligu?

- Da, definitivno bi bila neuspješna! Želimo ući u Europu, to nam je cilj kojem je mnogo toga podređeno. Moramo biti među pet naših najboljih momčadi - kaže Šikić.

Podsjetimo da prva dva sastava idu u kvalifikacije za Ligu prvaka, a preostala tri u kvalifikacije za Europsku ligu. Osim u slučaju da Slaven Belupo osvoji Kup, tada bi samo dvije momčadi po plasmanu u prvenstvu (treća i četvrta) izborile kvalifikacije za Europsku ligu.

Lokosima su zanimljivi Gvardiol i Lešković

Hoćete li u potrazi za pojačanjima za nastavak prvenstvene sezone pogledati prema Maksimiru?

- Pa... U razgovorima smo oko nekih igrača. Budući da je Dinamo ostao bez Europe, imat će (pre)velik broj igrača samo za Prvu HNL, pa bismo i mi mogli pronaći nekog zanimljivog igrača - rekao je Lokomotivin direktor.

Spomenuli ste srednje braniče - zanimaju li vas možda iskusni Lešković i nadareni Gvardiol?

- Razgovarali smo i o srednjim braničima. Ali ne bih još o imenima, sve je u ovom trenutku otvoreno...

Ostaje li Moharrami na posudbi?

- Ne znam. Bilo bi odlično i za nas i za njega da ostane, razigrao se tek u posljednjih nekoliko kola. Želi li Dinamo dobiti pravoga Moharramija, ostavit će ga kod nas do ljeta - smatra Šikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:36