Vlado Kos / CROPIX
ZA KLUB BI TO BIO GOLEMI NOVAC

PODIZANJE VRIJEDNOSTI IGRAČA NAJVEĆI JE DOBITAK SEZONE BODOVNO REKORDNOG DEBITANTA Trojica igrača Gorice na posebnoj su cijeni

GORICA Podizanje vrijednosti igrača najveći je dobitak sezone bodovno rekordnog debitanta
Piše: Toni RoićObjavljeno: 26. svibanj 2019. 14:14

U Velikoj Gorici se prilično opušteno čeka zadnja utakmica sezone protiv Lokomotive, makar živi ta mala nada u četvrto mjesto, ako bi Gorica trijumfirala u Kranjčevićevoj, a Osijek izgubio od Intera. Statistika međutim kaže da su Zaprešićani tek jednom u 23 pokušaja slavili u Gradskom vrtu, što smo po sebi sugerira nedjeljni rasplet, koliko god tradicije i jesu da bi se rušile.

Stoga su misli čelnika Gorice i trenera Jakirovića već uvelike okrenute novoj sezoni jer će pripreme započeti već polovicom lipnja, a novo prvenstvo polovicom srpnja. U prijelaznom roku Gorica bi trebala osjetiti dobitke iz sezone u kojoj je kao debitant već uzela rekordnih 56 bodova, a najveći je rapidni rast cijene njezinih igrača na tržištu.

Za najbolji primjer treba uzeti Kristijana Lovrića. Još u siječnju Transfermarkt ga je cijenio mizernih 50.000 eura, da bi mu proljetnih osam pogodaka donijelo skok na 450.000, što je devet puta više. Međutim, njegova prava cijena je još tri ili četiri puta veća jer su turski klubovi Bešiktaš i Genclerbirligi već poslali ponude na milijun i pol eura. Gorica ih je prvotno odbila, procijenivši da će biti još zainteresiranih, a Lovrićeva cijena dodatno skočiti.

Velika Gorica, 020419.
Gradski stadion.
Utakmica 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige,
HNK Gorica - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Luaksz Piotr Zwolinski, Ivo Grbic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Drugi jednako traženi igrač je prvi strijelac kluba Lukasz Zwolinski. Njegovih 14 golova drže ga na Transfermarktu na milijun eura i u projekciji je najskuplji u klubu, koji opet vjeruje da bi se za njega moglo dobiti i dva milijuna. Poljski centarfor ima san zaigrati u talijanskoj Serie A, a sportski direktor Nikoličius tamo ima itekako dobre veze i nije nemoguće da se transfer i dogodi, ako sve tri strane nađu zajednički interes.

Velika Gorica, 150918.
Gradski stadion.
Utakmica 7. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
HNK Gorica - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Kristijan Kahlina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

U fokusu je i odlični vratar Kristijan Kahlina, koji je na zimu bio blizu odlaska u Francusku, ali transfer se tada nije realizirao. Kahlina je u međuvremenu zadržao odličnu formu, spojio kroz tri sezone 100 ligaških nastupa zaredom, a s 26 godina ulazi u najbolje vratarske godine. Definitivno bi Gorica i od njega mogla profitirati i više od onih 600.000 eura koliko kaže najpoznatiji portal o transferima i vrijednostima igrača na tržištu, a osim spomenute trojice nije nemoguće da još netko bude na meti inozemnih klubova poput Ndiayea, Čabraje, Miye ili Muhammeda.

Lovrić, Zwolinski i Kahlina bi u zbroju mogli vrijediti najmanje pet milijuna eura, što je za Goricu, ako bi ih eventualno sve prodala, bio golemi novac, premda treba podsjetiti da klub u određenom omjeru dijeli zaradu s litvanskim investitorom Gintarasom Staniulisom, ali isto tako i on se obvezao na daljnja ulaganja kako bi proračun za sljedeću sezonu narastao. Za ovu je bio nešto više od 10 milijuna kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:34