Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'VIDJET ĆETE SVE KAD POČNE'

POGLEDAJTE KAKAV DINAMO ISTRČAVA U DERBIJU, BJELICA ZA SN NAJAVIO REVANŠ ZA SVE PORAZE 'Dvaput su nam uzeli krunu, danas stiže odgovor na Maksimiru!'

Dinamo u subotu na Maksimiru igra derbi protiv Rijeke (17.30, 24. kolo HNL-a), a veliki okršaj najavio je za SN trener Nenad Bjelica.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. veljača 2020. 09:01

Poseban motiv ubrizgan je u vene dinamovaca. Poraz u Kupu od Rijeke sigurno nije izblijedio, tu ranu teško je zacijeliti. Možemo ustvrditi da je zapravo sol na ranu koja se otvorila još prošle sezone kad je Nevera s Kvarnera bila bolja u finalu Kupa.

- Naravno da nas bole ti porazi. I prošlogodišnji, i ovogodišnji. Rijeka nam je dva puta oduzela mogućnost osvajanja duple krune. Danas ima imamo šansu dati odgovor na ta dva za nas bolna poraza i pokušati ih pobijediti. To nam je golem motiv, vjerujem da ćemo uz podršku svih naših navijača u tome uspjeti - kaže nam trener Nenad Bjelica.

Ima dosta zanimljivosti u predvečerje derbija. Trener Dinama nije želio govoriti o sastavu, samo nam je kazao da će biti dvije-tri promjene u odnosu na momčad koja je igrala protiv Intera. Naravno da nas sve zanima hoće li od prve minute zaigrati hrvatski reprezentativac Bruno Petković. Mnogo je slova potrošeno u posljednje vrijeme na Dinamova napadača. Bjelica je otvoreno kazao da mu se mora nametnuti, da su treninzi i teren jedino mjerilo kad odlučuje o sastavu.

VJEROJATNI SASTAV DINAMA ZA RIJEKU: Livaković - Moharrami, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Ademi - Kadzior, Majer, Gojak, Oršić - Petković

Klupa: Zagorac, Stojanović, Gvardiol, Đira, Moro, Ivanušec, Hajrović, Kulenović, Gavranović

Nedostaju: Perić, Marin (ozljede)

Pa je li se Petko ovih prošlih dana uspio nametnuti za udarni sastav koji će danas istrčati protiv Rijeke?

- To ćete vidjeti kad počne utakmica. Kulenović je protiv Intera odigrao vrlo dobru utakmicu, Gavranović kad je ušao postigao je pogodak. Imamo tri kvalitetna napadača, a za kojeg ću se odlučiti znati ćete kad dobijete sastave.

Također je zanimljivo hoće li od prve minuta zaigrati Lovro Majer, koji se također nametnuo na utakmici s Interom. Hoće li 'Plavi 10' dobiti ključeve Dinamove igre protiv Riječana? Možda bi upravo derbi protiv Rijeke mogao biti potpuna prekretnica u Majerovoj karijeri, možda danas zabetonira tu poziciju koju tako dugo i strpljivo čeka. S obzirom na to da nije želio izrecitirati sastav, niti o toj temi se trener Modrih nije želio izjasniti.

Kad govori o Rijeci, Bjelica će kazati:

- Rijeka ima novi prepoznatljiv stil igre. Trebamo se znati adaptirati na njega, suprotstaviti se na najbolji mogući način. Definitivno su se defenzivno stabilizirali, u posljednjim utakmicama nisu primali pogotke. Za nas je to još jedan izazov. Nakon poraza od Lokomotive u prvom kolu nastavka prvenstva promijenili su sustav u 3-5-2, ali tako su igrali i protiv nas u Kupu. Međutim, mislim da se prevelika važnost daje sustavu igre, najvažniji je pristup. Siguran sam da će moja momčad imati najbolji mogući pristup igri.

Kojeg biste igrača Rijeke posebno izdvojili kao najveću potencijalnu opasnost?

- Rijeka ima kvalitetne igrače, Čolaka, Gorgona, Andrijaševiću... U sredini travnjaka imaju odlične igrače, sve je to vrh hrvatskog nogometa. U toj momčadi stvarno ima jako puno kvalitete, trebamo biti oprezni i maksimalno motivirani, što ćemo sigurno biti.

Za kraj, Bjelica je zaključio:

- Sad smo samo fokusirani na Rijeku, Hajduk dolazi kasnije. Ali činjenica je da u ovih pet dana možemo napraviti veliki korak prema tituli. S dvije eventualne pobjede, 95 posto bi osigurali naslov prvaka. Dati ćemo sve od sebe da tako i bude.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:14