CROPIX
OSTAJE I FINALE KUPA

POGLEDAJTE KAKO JE RIJEKA OSIGURALA DRUGO MJESTO I RIJEŠILA SVE DILEME Bivši dinamovac odigrao sjajno i zabio gol odluke!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. svibanj 2019. 23:22

Nogometaši Rijeke ostvarili su zacrtano, pobijedili Lokomotivu i s osiguranim drugim mjestom čekaju finale kupa protiv Dinama.

Utakmica koja se 60-ak minuta igrala prema golu Lokomotive na kraju se pretvorila u kidanje živaca za navijače Rijeke, domaća momčad nije zaključila utakmicu kada je trebalo pa su se gosti razmahali, imali nekoliko odličnih pokušaja u samoj završnici kada je Rijeka visjela, lopta je često bila u zoni ispred Sluge, na kraju je duboko u sudačkoj nadoknadi Radonjić pogodio i gredu, ali valjda zbog svih problema s kojima su se suočili ovog proljeća Fortuna im se na kraju osmjehnula.

To im je najviše i trebalo uoči srijede i utakmice u Puli kada aktualna sezona može dobiti i trofejni pečat.

Rijeka, 160219.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Hajduk, 1.HT 21. kolo.
Na fotografiji: Igor Biscan, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Igor Bišćan napravio je tri prisilne promjene (Pavičić, Escoval, Lepinjica) i još dvije "igrač za igrača" (Čolak, Mamić) u odnosu na momčad koja je igrala protiv Osijeka i s dva ofenzivna beka (Kvržić, Tomečak), Capanom koji je držao balans momčadi i raspoloženim Murićem na desnom krilu dobio momčad koja je cijelo prvo poluvrijeme odigrala na prednji pogon. Utakmica je krenula u jednosmjernu ulicu nakon otprilike 20-ak minuta,

Lokomotiva osim jednom udarca Uzunija (6') koji je otišao preko gola nije napravila puno prema naprijed, a Rijeka kada se oslobodila početnog grča pokazala da ima napadački kvalitetu koja njoj može donijeti potvrdu drugog mjesta. Murić (20') je pucao preko gola, Lončar (22') nije uspio zahvatiti jedan visoki ubačaj, Puljić (23') je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, minutu kasnije zabio je Punčec nakon kornera, ali njegov je pogodak poništen jer je Murićeva lopta iz kuta otišla izvan granica igrališta.

Lokomotiva nije imala odgovora na Rijekinu okomitost i agresiju, raspoložen je bio Murić koji je oduzeo puno lopti za što je na kraju nagrađen pogotkom. Uporni Lončar je u 35. minuti iščeprkao jednu loptu pred kaznenim prostorom Lokomotive čija je obrana odbila samo do Murića koji ovakve darove ne propušta - 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak onoga gdje je prvo stalo, Rijeka je tražila drugi pogodak i u nekoliko situacija boljim završnim pasom ili udarcem mogla ga je i dobiti. U 50. minuti je Puljić nakon slobodnog udarca Murića pucao preko gola, a prvi topnik Bijelih ove sezone nije dobro reagirao ni dvije minute kasnije. Kao da je previše želio pogodak...

Lokomotiva je pokazala kako njoj malo treba da bude opasna u 66. minuti kada je Ivanušec nakon povratne lopte pucao zamalo pored gola, a ulaskom Kastratija i Radonjića dobro počela koristiti brzinu i okomitu loptu koju ima. Opasan je bio Drožđek (72') čiji je udarac Sluga obranio, Mlinar je imao nekoliko odličnih slobodnih udaraca, zaprijetio je i Lecjaks nakon indirekta (86'), ali obrana Bijelih uspjela je sačuvati mrežu netaknutom i izvući tri velika boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:05