CROPIX
22. KOLO HNL-A

POGLEDAJTE SJAJNU UTAKMICU I PREOKRET RIJEKE U ZAGREBU Posljednja momčad hrvatske šokirala Bišćana i društvo, a onda je uslijedio žestok odgovor

Na stadionu u Kranjčevićevoj Rijeka je u prvoj utakmici 22. kola HNL-a pobijedila Rudeš sa 4:2.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 22. veljača 2019. 20:11

RUDEŠ - RIJEKA 1:3 (Vuco (15'-pen), Gorgon (41'-pen, 60'), Acosty 43',

Igor Bišćan uveo je Rudešane u prvoligaško društvo. No, uspješni mladi trener čiji se rukopis vide i za Kormilom Rijeke, danas je u Kranjčevićevoj slavio očekivanu pobjedu protiv svojeg bivšeg kluba. Iako nije sve išlo glatko za papirnatog favorita, Riječani su manje-više bez stresa i zasluženo osvojili "unaprijed upisane bodove" i nastavili utrku s Osijekom za drugo mjesto.

Usprkos porazu, Rudešani su ostavili solidan dojam, a izabranici trenera Tomislava Ivkovića, prvi su šokirali favorita nakon što je u 15. minuti s 11 metara Vuco doveo domaćine do prednosti. No, danas su Riječani imali dvojicu izrazito raspoloženih pojedinaca koji su najzaslužniji za pobjedu Bijelih s Rujevice.

Aleksandar Gorgon potvrdio je neospornu kvalitetu s dva pogotka a vrlo dojmljivu predstavu pružio je i Zoran Kvržić, koji se još prije deset godina predstavio zagrebačkim ljubiteljima nogometa u dresu HAŠK-a. No, kvalitetu Kvržić nije izgubio bez obzira na spomenuti vremenski period.

Dva vrhunska centaršuta Kvržića bila su sasvim dovoljna za dva riječka pogotka nakon kojih je nestalo neizvjesnosti da bi Rudeš mogao kreirati još jednom iznenađenje kao u dvoboju protiv Lokomotive. Ipak, tko zna kako bi se susret odvijao da je priznat pogodak Halilovića u završnici, koji, dojam je, neopravdano ponište zbog zaleđa.

Ovako je Rijeka na krilima spomenutih Kvržića i Gorgona rutinski privela susret kraju. Mogli su Riječani u nekoliko brzih kontri postići još barem dva pogotka, no i četiri postignuta bila su sasvim dovoljna za slavlje uz 50 pripadnika Armade.

​Igor Bišćan tako je metropolu napustio u pobjedničkom raspoloženju, a iako od početka njegovo boravka u Rijeci postoji određeni animozitet dijela Bijelih navijača, nema sumnje da zagrebački strateg na Rujevici radi odličan posao. Rudešu također čestitke za hrabru predstavu, a ukoliko Juranović i društvo budu ovako igrali protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice mogli bi se Rudešani dosta radovati ovog proljeća, iako su ih mnogi već otpisali. No, nada umire posljednja u opstanak, bez obzira na ovaj poraz.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 00:42