CROPIX
2. KOLO HNL-A

POGLEDAJTE UZBUDLJIVI OKRŠAJ PRVAKA HRVATSKE I SENZACIJE IZ ZAGREBAČKOG KVARTA Rudešani zabili prvaku, pa onda sami sebi i riješili napetu utakmicu!

Nogometaši Rijeke uspješno su sa 4:1 odradili posao protiv Rudeša u 2. kolu HNL-a, ali ipak dosta teže od dojma koji sugerira rezultat. Imali su gosti iz Zagreba sredinom drugog poluvremena priliku i izjednačiti, ali su zabili autogol i olakšali posao domaćinu. Videa svih golova možete pogledati u izvještaju.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 22. srpanj 2017. 14:42

RIJEKA-RUDEŠ 4:1 (Kvržić 25', Župarić 45', Aralica 63', Mesarić autogol, Gavranović 88')

RIJEKA: Sluga - Ristovski, Župarić, Punčec, Zuta - Maleš, Mišić - Kvržić, Gorgon, Matei - Gavranović.

RUDEŠ: Hendija - Franić, Borevković, Mesarić - Vuco, Ivančić, Boršić, Turčin, Havojić - Kamenar, Perić-Komšić.

-----------------------------------------------------------------

Rijeka nastavlja s pobjedama. Aktualni prvak je između europskih ispita ugostila novaka Rudeš i ispratila ga sa 4:1. Premda je nakon osječkog remija i na Rujevici klub iz zagrebačkog kvarta ostavio dobar dojam, Kekova je momčad uoči Red Bull Salzburga odradila svoj posao i sada se može koncentrirati na nova iskušenja u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Zoran Kvržić je u 25. minuti doveo domaćina u vodstvo, a minutu prije kraja prvog poluvremena riječko je vodstvo poduplao Dario Župarić. Žilavi gost ipak se nije predavao te je u 64. preko Aralice smanjio rezultat na 2-1, no bilo kakvu dramu spriječio je Leonard Mesarić autogolom u 78. minuti utakmice.

Tada je postalo jasno da će Rudeš uz simpatije i dobar dojam, ali bez bodova napustiti Kvarner, te da će Riječani upisati nova tri boda koja ih drže na vrhu ljetvice.

Matjaž Kek sigurno će, u svom stilu, naći momente na kojima mora raditi i unaprijeđivati, no nakon dvije utakmice otvaranja i šest sigurnih bodova, mora biti zadovoljan. Pogotovo jer već u srijedu “fiumane” čeka prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka, dvoboj koji mami, onaj protiv odličnog Red Bulla...

Druga utakmica drugog kola donijela je dominaciju te pobjedu Slaven Belupa nad Lokomotivom u Koprivnici (1-0). Momčad Željka Kopića bila je bolja cijelu utakmicu, a nadmoć je potvrdila u 61. minuti: kapetan Vedran Purić ubacio je s desne strane, a najviši u skoku bio je Ivanovski koji je pogodio daljnji kut Lokomotivina gola.

U nedjelju se kolo nastavlja u Zaprešiću i Puli, gdje će Inter u 19 sati ugostiti Hajduk, a dva sata kasnije Istra 1961 odmjerit će snage s Osijekom.

Rijekin protivnik RB Salzburg startao pobjedom u domaćem prvenstvu

Austrijski prvak Red Bull Salzburg, protivnik Rijeke u 3. pretkolu Lige prvaka, u 1. kolu domaćeg prvenstva u subotu je u gostima svladao Wolfsberger sa 2-0.

Strijelci za Salzburg bili su njemački veznjak Reinhold Yabo (29) i japanski napadač Takumi Minamino (90). Japanac Minamino je protekle sezone u dresu Salzburga zabio 14 pogodaka.

Najbolji igrač austrijskog prvaka i reprezentativni veznjak Kosova Valon Berisha (24) odigrao je svih 90 minuta, dok je najbolji strijelac Salzburga u prošloj sezoni korejski napadač Hee-chan Hwang, koji je zabio 16 golova u svim natjecanjima, ušao u igru u 62. minuti.

Za Salzburg su nastupila i dvojica Hrvata, bivši stoper Šibenika Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret, dok je branič Marin Pongračić (19), koji je ovog ljeta stigao iz Muenchena 1860, na terenu proveo samo četiri minute.

Salzburg je igrao u sustavu 4-1-3-2, odnosno: Walke - Farkas (75. Lainer), Miranda, Ćaleta-Car, Stangl - Samassekou - Yabo (86. Pongračić), Wolf (62. Hwang), Berisha - Dabbur, Minamino.

Salzburg je četiri godine uzastopce prvak Austrije, a od ove godine trener im je bivši njemački nogometaš Marco Rose (40), koji je radio u omladinskom pogonu Salzburga od 2013. Prošle sezone Salzburg je ispao u zadnjem pretkolu Lige prvaka od zagrebačkog Dinama, a potom je europski put nastavio u Europskoj ligi, ali nije uspio proći skupinu u kojoj su bili Schalke, Krasnodar i Nica.

Prvi susret 3. pretkola Lige prvaka igra se u srijedu, 26. srpnja, a domaćin je Salzburg.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:42