Screenshot HNTV
ANALIZA HNTV-A

POGLEDAJTE VIDEO: STIGLA JE PRESUDA - RIJEKA OŠTEĆENA U DERBIJU NA KRANJČEVIĆEVOJ Analiza UEFA-inog kontrolora ukazala na dvije ključne pogreške suca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2018. 23:21

Rijeka i njen trener Matjaž Kek neće po dobrome pamtiti otvaranje obnovljenog stadiona u Kranjčevićevoj. Utakmica 8. kola Prve HNL u kojoj je Lokomotiva protekle subote s 2:0 nanijela Riječanima prvi poraz u sezoni povukla je brojne rasprave.

Naime, dvije ključne odluke suca Strukana iz ovog dvoboja kumovale su porazu kluba s Rujevice, a samim time i pogurale zagrebačku momčad prema drugom mjestu na tablici.

Prva situacija dolazi iz 26. minute kada je udarac Burića u mrežu glavom skrenuo Toni Datković. Ponovljena snimka sugerirala je da se strijelac vodećeg pogotka nalazio u zaleđu, a to je za HNTV potvrdio i UEFA-in kontrolor Miroslav Vitković.



"Pogodak momčadi Lokomotive, kao što vidimo kada povučemo crtu, nažalost je postignut iz zaleđa. U trenutku upućivanja lopte vidimo da je bijelo-plavi igrač za širinu tijela u nedozvoljenoj poziciji. Tada je stekao prednost, odigrao loptu i postigao pogodak. Kada pogledamo malo bolje, vidimo da je jedan njegov suigrač ostao ispred pomoćnog suca i time mu zaklonio pogled te ga omeo u donošenju ispravne odluke. Ovo je pogrešna odluka, pogodak je postignut iz zaleđa", rekao je Vitković za HNTV.

Druga dvojbena situacija dogodila se u drugom poluvremenu, preciznije u 52. minuti, kada je nakon prodora Dejana Radonjića Roberto Punčec, prema mišljenju suca, igrao rukom. Strukan je tada odmah dosudio kazneni udarac i pritom isključio braniča Rijeke. Zaključak analize Vitkovića je i u ovoj situaciji suprotan razvoju događaja koji smo tog dana gledali na travnjaku u Kranjčevićevoj.

"Sudac je s jednom zadrškom donio neispravnu odluku. Znači dosudio je kazneni udarac kojeg nije bilo. Vidimo da je lopta upućena prema vratima i da je pogodila obrambenog igrača u donji dio leđa prilikom uklizavanja. Nakon toga možda i je dirala ruku, ali to nije kažnjivo. Ovo je pogrešna odluka. Trebalo je dozvoliti nastavak igre, odnosno udarac iz kuta."

Iako je vratar Sluga obranio udarac s bijele toče, domaćini su uspjeli u 71. minuti pogotkom Llirima Kastratija osigurati pobjedu za priključak Dinamu koji im sada bježi samo četiri boda.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 01:48