Foto: Vojko Basic / CROPIX
VELIKI DERBI VEĆ U PETAK

POJAČANJE HAJDUKA NAJAVLJUJE POBJEDU PROTIV DINAMA 'Bilo bi mi drago da Bruno Petković igra za Barcelonu! A Dinamu ne moramo zabiti tri gola...'

HAJDUK Stefan Simić, visoki stoper Bijelih, pun je samopouzdanja i vjere u uspjeh svoga kluba u najvećem derbiju hrvatskog nogometa
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. studeni 2019. 20:36

Pred novinarima je bio i zadnji put, pred posljednji, pobjednički derbi na Poljudu. Stefan Simić očito nije slučajno izabran za otvaranje najave maksimirskog ogleda. Drži se da sreću nosi... I uz to je pun samopouzdanja.

- Idemo u Zagreb po pobjedu, dat ćemo sve od sebe da tako bude. Znam, moramo pružiti najbolju igru za pobjednički ishod - u startu će poručiti 24-godišnji stoper Bijelih.

Koja je prednost Hajduka?

- Prije svega, u našoj želji. Naša obrana počinje od napadača, a napad počinje od obrane. Igramo svi za jednog. To je naša snaga, naš put do put do pobjede i uspjeha. Ne samo u ovoj utakmici, nego u cijelom prvenstvu.

Kako ćete odgovoriti na visoki presing?

- Imamo neke stvari koje neću otkrivati. Da ne bi oni pročitali u medijima.

Ali igrači uvijek govore da ne čitaju novine...

- Pustite vi, sve se zna.

Što se promijenilo od kraja kolovoza, od Hajdukove pobjede 1:0?

- Vjerujem da smo spremniji nego što smo bili tada. U nekim aspektima djelujemo više kao momčad.

Pritišće li vas problem gostovanja?

- Naravno da bismo htjeli imati više bodova s gostovanja. U petak imamo priliku to promijeniti.

Izgledaju snažno

Hoće li Hajduku više nedostajati Jairo i Nejašmić ili će domaćinu više faliti Ademi, Gojak i Gavranović?

- Jairo i Nejašmić, ako ne bude igrao, dva su naša bitna igrača, ali isto tako su bitni i ovi koji će igrati umjesto njih jer su dio momčadi. Imamo istu kvalitetu i bit će adekvatno zamijenjeni.

Kalkulacije Dinama pred važnu europsku utakmicu uvijek se naglašavaju kao adut suparnika u HNL-u, ali s druge strane dinamovci su jako motivirani za uzvrat zbog splitskog poraza.

- Jasno je da su motivirani, znam da nam žele vratiti za poraz na Poljudu. Ali, isto tako, mi ćemo dati sve od sebe. Ne kalkuliramo i želimo ih još jednom dobiti.

U Rijeci su demonstrirali silu i znanje upravo zbog želje da se iskažu protiv jedne od jačih momčadi HNL-a. I protiv Hajduka će sigurno žestoko “gristi” za pobjedu.

- Vidio sam sažetke utakmice. Izgledali su snažno.

Što ste vidjeli u video sažetku, koja je najveća prijetnja Dinama?

- Treba se dobro pripremiti za cijelu momčad Modrih. Pritisak derbija? Igram u Hajduku, u klubu koji se bori za vrh. Zato nema priča o pritisku. Došao sam tu pobjeđivati i, naravno, kada se ne pobjeđuje, nitko nije zadovoljan. Pogotovo ja. Imamo cilj za kojim idemo i to je naš glavni motiv.

Teško Dinamo prima golove na Maksimiru, u šest utakmica na svom travnjaku primili su jedan zgoditak.

- I mi smo kvalitetni. Ne kažem da im moramo zabiti tri gola, ali idemo zabiti gol više od protivnika.

Bez kalkulacija

Kada je o golovima riječ, u prvom planu kod Modrih je Bruno Petković, vaš stari znanac iz Italije. Petković se posljednjih dana najavljuje kao “klasa za Barcelonu”.

- Bilo bi mi drago da igra za Barcelonu, ali u petak igra za Dinamo protiv nas. Svi znamo sve o Petku i bit će borba.

Je li vas iznenadio njegov streloviti napredak od dolaska u Dinamo?

- Nije me iznenadilo, jer sam znao kakav je on.

Petković je postao “devetka” reprezentacije, a može li Simić postati stoper svoje nacionalne vrste, Češke?

- Daj Bože - spremno je odgovorio Simić i pritom objasnio nepozivanje u aktualnoj akciji reprezentacije.

- Imao sam problem s pubičnom kosti, ali spreman sam za daljnji dio prvenstva.

Koliko ste napredovali u Hajduku?

- Napredovao sam puno, jer prošle godine nisam odigrao ništa. Sada igram u kontinuitetu i zadovoljan sam, premda ima još puno stvari na kojima trebam poraditi i na kojima hoću poraditi.

Teškoće privikavanja HNL-u nema, jedino su ga na početku suci živcirali.

- Jednom sam prije Dinama rekao da su suci imali iste gaćice i štucne kao i protivnik. I to je sve. Liga? Fizički je snažna, dosta momčadi ima iskusne špiceve, ali mi smo kao ekipa uvijek od trenera dobro pripremljeni na sve protivnike. U HNL-u nema momčadi na koju ne možete računati, svi se žele dokazati protiv Hajduka. Kada Hajduk ide na gostovanje, uvijek je pun stadion i to je znak koliko vrijedimo, odnosno koju ljubav naši navijači pokazuju.

Kako ste doživjeli postrojavanje navijača u Gorici?

- Slično sam doživio u Vareseu. Nitko tako nešto lako ne prima. Ali, dva poraza u tri dana od Gorice, to nije bilo dobro. Mora se priznati. Doživio sam to kao kritiku navijača i ništa drugo. I nikad nisam doživio nikakve neugodnosti od navijača.

Poraze iz Gorice iskupili su Bijeli pobjedom protiv Osijeka, kakva je kalkulacija za sljedeća dva dvoboja? S četiri boda ste zadovoljni u ogledima kontra Dinama i Rijeke?

- U svaku utakmicu idemo po pobjedu, to je jedini pravi odgovor, a ne kalkulirati. Dinamo nam je jedino u glavi, pa dalje što bude.

Rasplet s pobjedom Dinama, odnosno Hajduka bitno utječe na utrku za naslovom prvaka.

- Ne, nećemo o tim kalkulacijama “što bi bilo kada bi bilo”. Idemo u Maksimir sa željom za pobjedom, to je jedina naša računica - zaključio je Simić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:17