getty images
POJAČANJE IZ DIJASPORE

Pojačanje u napadu: Niko Kovač otima Šveđanima Hrgotu iz Borussije (M)!

Šveđani su bijesni na Hrgotu nakon što je odbio poziv u njihovu A reprezentaciju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. kolovoz 2014. 13:18

Izbornik Niko Kovač danas će pozvati Andreja Kramarića za 'akciju Malta i Cipar' i tako prvi strijelac HNL-a dobiva golemu šansu. Kramarić je prošao put od igrača koji je prije godinu dana morao otići iz Dinama da bi minutažu pronašao u Rijeci, do autora devet golova u pet kola tekućeg prvenstva. Kovač vidi njegov talent, a s velikim zanimanjem popratit ćemo kako će se uklopiti među Vatrene . No Niko nema samo jednog novog centarfora; nakon Kramarića uskoro očekujte u hrvatskom dresu i - Branimira Hrgotu. Hrvat rođen u Švedskoj, koji igra za Borussiju Mönchengladbach, čekao je trenutak kad će se Hrvatska ozbiljno zainteresirati i to se dogodilo. Prošle godine Šveđani su poludjeli na njega nakon što je odbio poziv u njihovu A-reprezentaciju. Iako igra za mladu. Shvatili su da će ga gotovo sigurno izgubiti.

- Ja mu nisam dao da igra, ali razlog je bio što se morao odmoriti nakon naporne sezone - kaže nam Dražen Gilja, Hrgotin menadžer.

Što god bilo, na vješt je način eskivirao rodnu zemlju. Hrvatsku putovnicu ima odavno, ostalo mu je samo da potpiše zahtjev za promjenu nogometnog državljanstva, da se riješi procedura u FIFA-i koja bi mogla potrajati barem dva mjeseca pa da dođe na listu Nike Kovača. Naravno, ocijeni li izbornik da ima mjesta među Vatrenima, a čujemo da mu je vrlo zanimljiv.

Hrgota je visok i svestran napadač, bljesnuo je u proljeće 2013. godine zabivši tri gola Mainzu u Bundesligi, no prošla sezona ostala je ispod očekivanja, tek se dvaput upisao među strijelce.

- Trener Lucien Favre kazao mi je da će mu sada dati pravu šansu, bit će prvi centarfor. U pripremama je zabijao u gotovo svim utakmicama, i to protiv respektabilnih rivala poput Athletica iz Bilbaa. Jedino je dva tjedna odležao zbog ozljede gležnja. Neka on prvo postane vrhunski napadač, za što ima potencijal, a onda ćemo izabrati reprezentaciju - istaknuo je Gilja, potvrdivši interes HNS-a. Točno je da ništa nije potpisano, no između redaka se osjeća da je to samo formalna stvar. U sezonu je krenuo izvrsno, s dva gola u kupu. Možda već ove godine dobijemo još jednu zamjenu za Marija Mandžukića u vršku napada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:37