Duje Klaric / CROPIX
ANKETA: TREBA LI GA KAZNITI?

POKRENUT POSTUPAK PROTIV JUNAKA HAJDUKA ZBOG PJEVANJA STIHOVA: 'I PURGERA, I RIJEČANA, I ŠAKAMA, I NOGAMA' Evo kakva mu kazna prijeti

NEPRIMJERENO PJEVANJE Klakočer pokrenuo postupak protiv Hajdukova igrača za ‘boce i letve’
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. travanj 2019. 10:08

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer pokrenuo je postupak protiv igrača Hajduka Stanka Jurića. Zatražio je njegovo očitovanje, a odluku hoće li ga kazniti vjerojatno neće donijeti prije četvrtka.

Delegat utakmice Hajduk - Rijeka, Darko Kolesarić, inače nesuđeni disciplinski sudac HNL-a, koji je izabran na tu funkciju, ali ju nije obnašao jer za to nije dobio odobrenje MUP-a kao njegov aktivni djelatnik, prijavio je i Hajduk i igrača Stanka Jurića.

U dopunskom izvještaju Kolesarić je pobrojio sve pirotehničke naprave koje su bačene na Poljudu kao i neprimjerene pjesme i skandiranja s tribina. Pritom kriteriji za navijače i igrače nisu jednaki. Za te stihove u kojima je Jurić pjevao “I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama, i bocama, i letvama, sve za našeg Hajduka“, klub će možda biti sankcioniran, no kad to čini profesionalac druga je priča…

Stanko Jurić ispunio je dva svoja najveća sna, zaigrao za Hajduk i poveo pjesmu na sjeveru Poljuda, no što će kazati Klakočer?

Od događanja iz povijesti HNL-a najsličniji se zbio pred kraj sezone 2008./09. kad je Dinamo slavio titulu u otvorenom autobusu koji je vozio ostacima atletske staze u Maksimiru. Tada su Modri pjevali, između ostaloga, “Jebi se, jebi Splite…“, a disciplinski sudac Krešimir Vlajčević kaznio je dvojicu igrača Dinama koji su po njemu prednjačili, to su bili Ivan Kelava i Ivica Vrdoljak, svakoga sa po 10 tisuća kuna. Dinamo je morao platiti 20 tisuća kuna.

Jurićevu akciju mogao bi Klakočer tretirati nesportskim ponašanjem, a u tom slučaju ima širok raspon “odgojnih mjera”, što se u Disciplinskom pravilniku i smatra svrhom kažnjavanja, od upozorenja do osam utakmica zabrane igranja.

Neki stavljaju znak jednakosti prema potezu Franka Andrijaševića prije koju godinu kad su njegove riječi bile uvreda za suca zbog čega je dobio dva susreta neigranja, no takva izjava na račun arbitra ipak se smatra težim prijestupom.

Disciplinska tijela posebno su senzibilizirana kad se, makar i verbalno “ošine” po djeliteljima pravde.

Hajduk bez komentara

Na Poljudu nema komentara glede pokrenutog postupka protiv Stanka Jurića, igrača Hajduka protiv kojeg je disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer pokrenuo postupak.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 06:15