Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
TRIBINE OBOJENE 'HAJDUČKI'

POLJUDSKA ATMOSFERA U KRANJČEVIĆEVOJ ULICI U DVOBOJU DVA 'SUBOTNJA ČUDA' Poznati stadion u centru zbivanja, svečana loža puna menadžera i skauta

Nikad punija novinarska loža, puna je bila i ona svečana loža, koju su ‘okupirali’ menadžeri i skauti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. ožujak 2018. 13:08

Dvoboj “dva subotnja čuda” kako su neki nazvali ovu utakmicu s obzirom na to što su Lokomotiva i Hajduk priredili prošlog vikenda privukao je u Kranjčevićevu dobru brojku gledatelja.

Jasno, nije veliko iznenađenje što je veliki dio tribina bio obojen ‘hajdučki’, ne samo u onom ‘kavezu’ na istočnoj tribini gdje se skupilo 800-tinjak najvatrenijih navijača splitskog kluba, bilo je bijelih simpatizera puno više i na glavnoj zapadnoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj.

Svi su skočili

Vidjelo se to pogotovo kad je Hamza postigao izjednačujući gol, gotovo čitava Kranjčevićeva je skočila...

Znala je, očito, Torcida da će to biti tako, pripremili su splitski navijači transparent: “U srcu glavnog grada, vojska tvoja vlada”.

Nikad punija novinarska loža, rekli su nam u Lokomotivi da više nisu imali nijednu akreditaciju viška, puna je bila i ona svečana loža, koju su “okupirali” predstavnici oba kluba, mnogobrojni menadžeri, dakako i skauti.

Navodno, kažu, bili su tu ljudi koji prate igrače za Arsenal, Monaco, Eintracht, Eibar, Udinese...

Imaju ova dva kluba štošta ponuditi na tržištu, kad su mladi igrači u pitanju, tu Lokomotiva ipak prednjači. Ta pobjeda protiv Dinama u Maksimiru očito je odzvonila i izvan granica Hrvatske.

Vidjeli smo tu i Marka Naletilića, jednog od najpoznatijih hrvatskih menadžera. Ali i Stipu Pletikosu, Dubravka Šimenca, Ivicu Vrdoljaka..., dok smo među publikom na zapadnoj tribini primijetili i Roka Lenija Ukića.

Nedvojbeno, rijetki su ovakvi “svetki” na Lokomotivinim utakmicama, ali poklopilo se dosta toga. Ne samo to spomenuto čudo prošlog vikenda, već i to što je ipak ulog bio velik, polufinale Kupa je bitna utakmica, Hajduku praktički ključ sezone.

Šteta što je ukupni ambijent donekle pokvarila kiša koja je počela padati pred kraj prvog dijela.

Bez tenzija na tribinama, bez previše povika i na sudačke odluke, iako se dosta pričalo o toj dvojbenoj situaciji iz Lokomotivina šesnaesterca u prvom poluvremenu.

Zaiskrilo je tek nakon duela Šunjića i Kovačevića, opet je ustao dobar dio zapadne tribine, kao i koju minutu kasnije kad je Kovačević dobio žuti karton zbog simuliranja, tada je na istočnoj tribini upaljeno i nekoliko baklji.

Karlo, Karlo...

Ali, sve u svemu, korektno, domaćini su sportski i pristojno pozdravili splitsku delegaciju, bez repova, koje su možda neki očekivali, nakon njihova zadnjeg dvoboja u Splitu. Kad je i poslije utakmice - bilo svega!

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica polufinala Kupa Hrvatske izmedju Lokomotive i Hajduka.
Na fotografiji: navijaci  Torcide.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

“Karlo, Karlo”, orilo se kad je Hajdukov vratar Letica opet pred kraj susreta krenuo u suparnički šesnaesterac, orilo se i kad je stao na gol-crtu braniti jedanaesterce. Tada je čitav stadion stajao, atmosfera je bila - “poljudska”. Karlo nije obranio nijedan, ali su Lokosi promašili dovoljno!

Slavio je i Hugo

Pljesak je dobio i iskusni portugalski internacionalac Hugo Almeida koji se među publikom na zapadu pojavio na štakama, prošao je tako gotovo čitavu tribinu dok napokon nije sjeo na svoje mjesto.

- Hugo, i na štakama do finala - uzviknuo je netko.

Slavio je i Hugo, Hajduk je u finalu!

Linker
24. travanj 2024 22:26