Damir Burić
 Jakov Prkic / CROPIX / Jakov Prkic / CROPIX CROPIX
RIJEČ TRENERA

POLJUDSKE TRIBINE NAKON BOLNOG PORAZA TRAŽILE ODLAZAK BURIĆA, ALI ON ŽELI NASTAVITI S RADOM 'Ako sam ja problem, onda je to najmanji problem'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 01. prosinac 2019. 21:14

Ovom pobjedom (0:4) Rijeka je stigla na treće mjesto sa 28 bodova, koliko ima i četvrta Lokomotiva, dok je Hajduk drugi sa 31 bodom. Na vrhu je Dinamo sa 38 bodova. Nakon utakmice svoje dojmove iznio je i trener Damir Burić kojem je publika po završetku skandirala 'odlazi'

Prvo pitanje je bilo, razmišlja li od odlasku nakon 0:4 sa Rijekom ?

- Ja ne mogu na to utjecati, može samo predsjednik. Imam veliku želju nastaviti s radom. Ako sam ja problem, onda je to najmanji problem.

Imate li snage podignuti ovu momčad do kraja sezone ?

- Mi se permanentno od prvog dana, i kada smo imali sve pobjede, nije vrijedilo. Mi znamo gdje smo, mi se svaki put uzdigli. Ne sumnjam da ćemo opet biti na pravom putu, to je samo pitanje vremena. Ušli smo dobro u utakmicu, imali smo dvije stative i onda smo primili pogodak koji se lako mogao braniti. Na kraju visok poraz ide na moj račun. Išao sam na sve ili ništa, otvorili smo se i išli smo na preokret. Rijeka je strpljivo čekala naše pogreške, išla u tranziciju i zabijala. Ušlo im je sve što su zapucali. Bude takvih dana, što da kažem.

Za Inter nema kompletne vezne linije, zbog tri žuta kartona ne igraju Hamza, Nejašmić i Caktaš ?

- Tako nam se stalno događa.

Simon Rožman:

- Čestitke igračima, hvala navijačima, Trpili smo prvih 20 minuta, imali smo i sreće, idržali smo nulu i brzom tranzicjjom dali prvi gol u pravo vrijeme. U drugom dijelu smo htjeli imati čtvertu sredinu sa agresijonm.

- Sve situacije koje smo imali, bile su relizirane. Znali smo da će se Hajduk otvoriti. Konzultacije sa Kekom? Mi se čujemo jer je on izbornik slovenske reprezentacije. Tražimo inače rješenja, pričamo svi treneri međusobno, pogotovo mi mladi treneri. Ali, nama je najbitniji sadržaj na terenu.

Čekali ste Hajduk kao Jakirović sa Goricom pred mjesec dana ?

- Gledamo sve utakmice, bitno je da igrači na terenu naprave što želimo. Sadržaj još nije kakav bi željeli, ali idemo dobrim putem.

Je li Vas pobejda učvrstila na klupi Rijeke ?

- Sada igrači odlično rade, bore se jedan za drugog. Može doći i drugi trener, nije bitan Simon Rožman, bitno je kuda ide klub. Prvenstvo ? Bit će neizvjesno do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:21