Foto: Ante Cizmic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

'POSLIJE DANAŠNJE POBJEDE OPET NETKO MOŽE BITI ZLONAMJERAN. ŠTETA ZBOG REALIZACIJE' Burić se nakon slavlja osvrnuo na upućene kritike

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. listopad 2019. 20:43

Hajdukov trener Damir Burić bio je zadovoljan 2:0 pobjedom protiv Varaždina i predstavom nakon koje je ostao na vrhu.

- Vidjeli smo momčad koja je htjela, željela i ostvarila pobjedu. Nije bilo tako lako kao što je izgledalo, Varaždin je dobra momčad. Momci su bili odlični u obrani i u napadu, a stvorili smo puno šansi kroz igru, pas, dominaciju. Bilo je dobrih stvari, ali šteta da realizacija nije bila na razini, a mogli smo prije riješiti utakmicu. To je nit koja nam se vuče dulje, ​momci su pod pritiskom prvoga mjesta, ponekad zadrhti noga. Ali unatoč tome čestitke mojim momcima, sada idemo još više raditi, moramo držati kvalitetu igre na ovoj razini. Protivnički golman redovito je najbolji protiv nas, a to nešto govori. Nadam se da ozljede trojice koja su izašla nisu teže, rekao je Burić.

*Kritike su pozitivno djelovale i na momčad i na vas?

- Najvažnije je da mi sami proanaliziramo svoje probleme. A upućene kritike valja vidit jesu li dobronamjerne ili zlonamjerne. Poslije današnje pobjede netko zlonamjeran može kazat kako opet nije bilo igre! Protiv Zaprešića 70 posto smo imali balun u nogama, a rečeno je da smo bili loši. To nije bila prava kritika.

Trener Varaždina Borimir Perković bio je realan u svom komentaru.

- Volio bih da smo igrali bolje, ali moram istaknuti da smo došli bez četiri-pet igrača koje je uhvatila neka viroza. Želja je bila da defenzivno budemo dobri i pokušamo iz bloka, preko polukontri i kontri nešto napraviti, eventualno zabiti. Što se tiče Hajduka, mogu mu samo čestitati, a mogu i reći da s Burićem ima štofa, nije svako zlo za zlo kada znamo što se dogodilo nakon ispadanja iz Europe. Burić radi dobar posao, a Hajduk do kraja može ući u borbu s Dinamom - rekao je Perković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:45