Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
HIT SEZONE PROTIV VODEĆEG U HNL-U

POTENCIJALNI HRVATSKI REPREZENTATIVAC DONIO POBJEDU DINAMU PRED PREPUNIM TRIBINAMA U GORICI Domaćini odolijevali napadima, a onda se ukazao Dani Olmo

U 7. kolu Prve HNL u Velikoj Gorici igraju nogometaši Dinama slavili protiv Gorice s 1-0 (0-0) i ostali na čelu ljestvice.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 15. rujan 2018. 17:04

GORICA - DINAMO 0:1 (Olmo 49')


GORICA (4-2-3-1): Kahlina; Mčedlišvili, Čagalj, Jovičić, Špičić (od 75. Muhammed); Marina, Maloča (od 46. Miya); Dvorneković (od 65. Dabro), Suk , Atiemwen; Zwolinski.

DINAMO (4-1-4-1): Livaković; Stojanović, Th-Catherine, Dilaver, Musa; Šunjić; Hajrović (od 85. Marin), Gojak, Olmo (od 68. Moharrami), Kadzior; Gavranović (od 72. Petković).

Nakon 25 godina u Velikoj Gorici je stigao zagrebački Dinamo i očekivano izazvao golemi interes prvoligaškog nogometa gladne publike. Pridonijeli su tome i jako dobri rezultati Gorice u uvodnih šest kola, koji su ovu utakmicu promovirali u pravi derbi petog i prvog na ljestvici.

Domaćini su se ipak postavili opreznije i zatvorenije, počeli su i s tri zadnja vezna (Suk je startao umjesto Miye), ali ni Dinamo u prvom poluvremenu nije uspio nametnuti punu kontrolu ritma. Imali su Zagrepčani više loptu u nogama, ali bio je to uglavnom jalovi posjed bez okomitosti i opasnijih proboja, a pritom su najbolje prilike došle iz polukontri poslije oduzetih lopti u svojoj polovici.

Proslaviti se mogao Mario Gavranović, ali on je tu ulogu u 18. i 20. minuti prepustio vrataru Kristijanu Kahlini. Oba puta centarfor Dinama se našao sam pred Kahlinom, ali velikogorički vratar je reagirao poput mačke i zaustavio udarce, te spriječio vodstvo lidera.

Osim u te dvije situacije kada su ubačaj Muse i odlično dubinsko proigravanje Stojanovića prošli njezinu zadnju liniju, Gorica je uspješno provodila svoju taktiku čvrstog i vrlo pokretljivog bloka, a svoju najbolju priliku u prvom dijelu dočekala je u 29. minuti. U kontranapadu četiri na četiri, dupli pas su izmijenili Dvorneković i Suk, da bi u konačnici lopta došla do Atiemwena, ali njegov udarac s vrha šesnaesterca zaustavio je blok obrane modrih.

Još je u 40. minuti opet Gavranović pokušao iz blizine nakon gužve u šesnaestercu, ali opet je prebacio vrata, ovaj put iz najteže pozicije od tri koje je imao. Na odmor se otišlo praznih mreža i s dojmom da Dinamo nije dosegao najvišu brzinu, dok su Velikogoričani ispunili plan i uglavnom bili ravnopravni favoritu iz Maksimira.

U završnici prvog poluvremena Nenad Bjelica je zamijenio mjesta na krilima Kazdioru i Hajroviću, a taj potez pokazat će mu se dobitnim već u četvrtoj minuti drugog dijela. Poljak Damian Kadzior očito se mnogo bolje snalazi na desnoj strani, što je pokazao prodorom i odličnom asistencijom za Danija Olma, koji je iz blizine doveo lidera u prednost i skinuo s leđa sebe i suigrača veliki teret teške i neizvjesne bitke na suncem okupanom velikogoričkom travnjaku.

Postignuti gol učvrstio je samopouzdanje modrih i preuzeli su konce igre, ali dva obećavajuća udarca Stojanovića i Hajrovića zaustavio je sigurni Kahlina. U 66. minuti Dinamo iznenada ostaje s desetoricom na terenu jer je neoprezni Petar Stojanović u razmaku od šest minuta uspio skriviti dvije javne opomene. Isključujuću je zaradio nakon što je nogom u glavu pogodio Atiemwena.

Vuče tada i Bjelica dvije izmjene, vadi Olma i Gavranovića, a ulaze Moharrami i Petković, dok je Jakirović s domaće strane već bio poslao u vatru ofenzivi nastrojene Miyu i Dabru, ali nisu oni donijeli značajniji pomak, odnosno nije Gorica mogla doći do konkretnijeg pritiska na vrata Livakovića. I Dinamov defanzivni blok djelovao je jučer vrlo pouzdano, a stoperi Theophile i Dilaver bili su neprelazni, dobivajući i sve skok duele, dok je Šunjić kao zadnji vezni također bio besprijekoran. Jedino je Iyayi Atiemwen bio opasnija prijetnja lideru, ali Nigerijca su striktno pazili, nisu mu dali disati i koliko god se trudio i pokušavao kada je imao loptu u nogama, nije mogao doći do prilike ili idealne asistencije za negog od suigrača.

S igračem više pokušali su Velikogoričani izjednačiti u posljednjih petnaestak minuta, s desne strane je dvaput nadirao Mčedlišvili, ali prvi put je Zwolinski glavom pucao preko grede, a drugi ubačaj otišao je u prazno.

GORICA - DINAMO 0:1 (Olmo 49')

KRAJ UTAKMICE

90. minuta - Miya je pokušao iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, ali Livaković je bio siguran

82. minuta - Zwolinski je uputio udarac glavom s desetak metara, ali lopta je otišla iznad grede

74. minuta - Ponovno je zapucao Hajrović iz daljine, ali još jednom njegov udarac je bio neprecizan

65. minuta - Stojanović je zaradio drugi žuti karton i mora napustiti igru

59. minuta - Hajrović je prošao po lijevoj strani, izbacio se na udrac s desetak metara, ali Kahlina zaustavlja njegov pokušaj

GOL 49. minuta - Kadzior je odlično prošao po desnoj strani, poslao oštru prizemnu loptu na pet metara gdje ju u mrežu šalje potencijalni hrvatski reprezentativac Dani Olmo

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40. minuta - Ponovno je Gavranović bio u prilici, ali još jedan pokušaj švicarskog napadača odlazi visoko iznad grede

29. minuta - Atiemwen je dobio idealnu povratnu loptu na rub kaznenog prostora, ali njegoc prizeman udarac završio je u bloku modre obrane

19. minuta - Sjajno je Stojanović uposlio Gavranovića koji je potpuno sam izašao pred vratara Gorice, pucao isprve, ali Kahlina brani njegov pokušaj

8. minuta - Zapucao je Olmo s ruba šesnaesterca, ali i njegov udarac bio je neprecizan

5. minuta - Gavranović je odlično oslobodio svog čuvara i potom zapucao iskosa s pet metara, ali lopta je otišla visoko iznad grede

1. minuta - Utakmica je počela!

---------------------------------------------------------------------------

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 11:29