twitter
ZAMIJENIO SAMOG SEBE

Potpisom za Real Luka Modrić postao najplaćeniji hrvatski nogometaš u povijesti

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 27. kolovoz 2012. 13:42

NOVO 10.46 - Luka Modrić biti će službeno predstavljen u 13.00 sati na Santiago Bernabeuu. Za 18.00 je zakazan prvi trening Luke Modrića s novim suigračima.

NOVO 10.34 - Luka je bio strašan igrač za nas. Kako se s Lukom nismo dogovorili o nastavku suradnje odlučili smo ga prodati Realu, kazao je predsjednik Tottenhama Daniel Levy.

Potpisom za Real Luka Modrić samo je utvrdio poziciju broj 1 na all-time listi najvećih transfera hrvatskih nogometaša. Naime, s Realovih 35 milijuna eura zasjeo je na prvo mjesto i zamijenio - samoga sebe. Naime, dosadašnji odštetni rekord također je držao baš Modrić s 22 milijuna eura; tolika je bila njegova “otkupnina” kada je iz Dinama odlazi u Tottenham.

Treće mjesto drži još jedan Dinamov transfer, onaj Eduarda u Arsenal (15 milijuna), a toliko je i Real Madrid platio za Prosinečkog Crvenoj zvezdi. Vedran Ćorluka je na petom mjestu (iz Dinama u Tottenham za 13,8 milijuna eura), Mandžukićev ovoljetni bijeg iz Wolfsburga u Bayern bio je osiguran s 12,5 milijuna eura, a Dario Šimić je iz Dinama u Inter otišao za 11 milijuna eura. Tek deveto mjesto (naravno, ako zanemarimo inflaciju i razvoj nogometnog tržišta) drži Šukerov transfer iz Seville u Real (11 milijuna eura), a hrvatski Top 10 zatvara Zvonimir Boban i njegovih devet milijuna za odlazak iz Dinama u Milan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:29