Matija Djanjesic / CROPIX
TEŠKE SANKCIJE

POTRES NA RUJEVICI! NOVI TRENER RIJEKE POVUKAO RADIKALAN POTEZ NAKON DEBAKLA PROTIV DINAMA Potjerana tri igrača iz prve momčadi i ljetno pojačanje!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. studeni 2019. 18:41

Potezi koje je Simon Rožman najavio neposredno nakon poraza od Dinama danas su dobili imena i prezimena, Zoran Kvržić, Roberto Punčec, Petar Mamić i Lorenco Šimić udaljeni su iz prve momčadi Rijeke, dobit će svog trenera i do rješavanja statusa trenirat će odvojeno od momčadi!

Tako glasi štura informacija s Rujevice, bez nekih opsežnih obrazloženja... Nakon današnjeg sastanka klupske vrhuške spomenuti igrači pozvani su na razgovor (s Kvržićem je odrađeno telefonski budući da je s reprezentacijom) i priopćena im je klupska odluka.

Neki su, dakako, razočarani, navodno je bilo i teških riječi, što ne iznenađuje ako se zna da Punčec i Šimić nisu uopće igrali protiv Dinama, da je Kvržić odigrao samo prvo poluvrijeme, odnosno da je Mamiću ovo bio prvi nastup u HNL-u ove sezone. Doduše, to može značiti i da su na naplatu stigli i neki njihovi raniji prijestupi (Punčec je imao sukob s Kekom nakon kojeg je ipak amnestiran, Šimiću i Mamiću je bivši stožer prigovarao kako je slavio pogodak protiv Hajduka...), ali i da je stručni stožer odlučio udaljiti one koje je iz nekog razloga smatrao remetećim faktorima u svlačionici.

Budući da je Rožman nakon utakmice protiv Dinama najavio sankcije, a pritom istaknuo da nije razgovarao s ljudima iz klupskog vodstva, lako je zaključiti da je čelništvo Bijelih čvrsto stalo iza trenera i njegove odluke.

- Odlukom sportskog direktora Srećka Juričića, HNK Rijeka više ne računa na usluge igrača Roberta Punčeca, Petra Mamića i Lorenca Šimića. Iz prve momčadi je udaljen i Zoran Kvržić s kojim će se razgovor obaviti po njegovom povratku s reprezentativnih obveza. S obzirom da su svi spomenuti igrači ugovorno vezani s Klubom njihov status će se definirati tijekom zimskog prijelaznog roka - objavili su iz riječkog prvoligaša.

Kako će se cijela ova situacija odraziti na momčad vidjet ćemo u tjednima koji slijede, sigurno je tek da su na Rujevici povukli hrabar potez u traženju načina da probude momčad i vrate na pobjednički kolosijek. Naravno, to će nešto koštati i klupsku blagajnu, svi spomenuti igrači su najmanje do kraja sezone ugovorom čvrsto vezani za riječkog prvoligaša...

Umjesto Kvržića, s kojim će klupsko vodstvo razgovarati po njegovom povratku s reprezentativne akcije, novim dokapetanom momčadi imenovan je Franko Andrijašević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:41