Mario Todoric / CROPIX
POVRATAK OTPISANIH

POVRATAK BIVŠIH TRENERA POSTALA VEĆ USTALJENA PRAKSA U HRVATSKOM NOGOMETU Vulić peti put sjeda na klupu Hajduka, a jedan trener ima još veću seriju

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. rujan 2018. 00:11

Hrvatski treneri često se znaju vraćati na mjesto (ne)sreće. Zoran Vulić peti put sjest će na klupu Hajduka, koji je često sklon posezati za negdašnjim trenerima, napose u velikim krizama, a ova koja trenutačno drma Poljud je jedna od najvećih u bogatoj povijesti kluba.

Tako su primjerice tri puta na kormilu najdražeg im kluba bili Stanko Poklepović i Ivan Katalinić. Dvojac koji je najbolje rezultate ostvario u prvom mandatu, obojica su, naime, osvajali naslove prvake sa splitskim bijelima. Idući mandati nisu bili tako uspješni, brzo su stizali otkazi nakon serija loših rezultata. Katalinić je dva puta sjedio i na klupi Rijeke, dok je Poklepović u dva mandata vodio Osijek.

Nije Hajduk iznimka u vraćanju bivših trenera, Dinamo se često odlučivao na istu terapiju, čak četiri puta Branko Ivanković bio je izbor Zdravka Mamića, svaki novi mandat trajao je sve kraće, posljednji primjerice, tek osam utakmica. Tri mandata na klupi Modrih odradili su Kruno Jurčić, Zlatko Kranjčar i Ilija Lončarević, više njih, među kojima su Ante Čačić, Ćiro Blažević i Velimir Zajec dva puta su sjedili na klupi kluba iz Maksimira. Zanimljivo, Zajec je u dva mandata vodio tek 24 utakmica.

No, sve njih, pa i Vulića nadmašio je Marijan Vlak, aktualni sportski direktor Dinama, u šest različitih navrata sjedio je na klupi Dinama...

Linker
24. travanj 2024 11:17