Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
GUŽVA U VEZNOM REDU

POVRATAK JEDNOG OD KLJUČNIH IGRAČA NAKON OZLJEDE DONIO JE SINIŠI OREŠČANINU 'PROBLEME' Pred Bijelima su ključne utakmice u velikoj borbi za Europu

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. ožujak 2019. 21:42

Trener Hajduka Siniša Oreščanin za gostovanje kod Istre 1961 nakon reprezentativna stanke trebao bi moći računati i na Hamzu Barryja, gambijskog reprezentativca koji je bio ozlijeđen te je izbivao u posljednje četiri utakmice. Ozljeda je sada iza njega, Hamza je u momčadskom treningu, a s obzirom da ovoga vikenda nema utakmica, vrijeme mu je saveznik što znači da bi spreman trebao dočekati susret u Puli.

Široka konkurencija

Inače, Hamza je i prije toga bio ozlijeđen, stradalo mu je bilo koljeno pa ga nije bilo osam utakmica u listopadu, studenome i prosincu, no na proljeće se opet ozlijedio. Nedavno je i sam Oreščanin najavio da se Hamzin povratak tempira upravo za Pulu, povećat će se konkurencija u veznom redu te odraditi test prije derbija s Dinamom na koji se nadovezuje niz važnih utakmica s klubovima iz gornjega doma koje su Hajduku važne za plasman u Europu.

Rijeka, 160219.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Hajduk, 1.HT 21. kolo.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin, trener Hajduka.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Čak osmoricu igrača povratkom Hamze trebao bi imati Oreščanin za tri pozicije u veznom redu. Dva fiksna mjesta imaju Ante Palaversa i Darko Nejašmić, za treće se bore Anthony Kalik, Stanko Jurić i Bassel Jradi, a od idućega vikenda i Hamza.

Poslije Dinama koji se igra preko tjedna za vikend stiže Osijek, pa potom slijedi gostovanje kod Lokomotive, a onda jadranski derbi s Rijekom na Poljudu te utakmica s Goricom u predgrađu Zagreba.

Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Borja Lipez, Barry Hamza.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

Osim Hamze, koji je na putu povratka, još jedan vezni igrač se vraća. Radi se o Dinu Beširoviću, koji participira kroz Hajduk II koji tako osim razvijanja mladih služi i u svrhu rehabilitacije ozlijeđenih. Na duže razdoblje izgubljen je Stipe Vučur, stoper koji je neko vrijeme bio izvan kadra, a onda je uskočio kada je nedostajalo braniča, no baš na toj utakmici s Interom se ozlijedio.

Naknadno se pokazalo da je potrebna operacija koju je već obavio i sada mu slijedi dugo razdoblje oporavka budući da se radi o križnim ligamentima što iziskuje stanku od najmanje pola godine pa je de facto izgubljen do kraja sezone.

Još dvojica igrača su izvan stroja, a dio su prve momčadi. Pričuvni vratar Tomislav Duka ozlijedio je prst na treningu, mora proći razdoblje treniranja bez lopte dok ne zacijeli, no ionako je u posljednje vrijeme u formi Josip Posavec, a iskusni Goran Blažević je s pozicije trećega sada prebačen na mjestu drugoga vratara.

Teklić još out

Tonio Teklić prošao je pripreme s prvom momčadi, bio dva susreta na startu proljeća na klupi da bi se ozlijedio na utakmici druge momčadi te se još čeka na njegov povratak.

Od operacije koljena oporavlja se još i mladi Dino Skorup koji se ozlijedio taman kada je počeo kucati na vrata prve momčadi, a ozljedu prsta doživio je prošloga vikenda i mladi vratar Davor Matijaš iz druge Hajdukove momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:46