REUTERS/Rafael Marchante
REZULTAT SILNIH USPJEHA

POZNATI NOGOMETNI MENADŽER OTKRIVA 'Bjelica je strašno iskočio na trenerskoj sceni, sasvim sigurno ima jako dobre ponude'

MARKO NALETILIĆ Poznati hrvatski nogometni menadžer
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. ožujak 2019. 09:14

O tome kako nakon svih ovih silnih uspjeha s Dinamom Nenad Bjelica kotira na europskoj trenerskoj burzi porazgovarali smo s poznatim hrvatskim menadžerom Markom Naletilićem.

- Bjelica je napravio nevjerojatan uspjeh u Europi. To je zaista velik trijumf. Isto tako, nikako se ne smije zaboraviti da je on već radio u inozemstvu, da je i tamo imao uspjeha. Tako da on ima posebnu startnu poziciju u odnosu na ostale trenere u HNL-u. Vrlo je važno to međunarodno iskustvo koje Bjelica ima - kaže Naletilić.

120105 zagreb
marko naletilic menadzer
snimio goran mehkek
-dnevnik-
CROPIX/ Goran Mehkek

Ističe još jednu bitnu komponentu:

- Govori nekoliko stranih jezika, što je neprocjenjivo. Ako želi otići iz Dinama, Bjelica je u jako dobroj situaciji. On sigurno ima jako dobre ponude. Za njega će vladati velik interes, strašno je iskočio na trenerskoj sceni.

Naletilić o Dinamovu treneru govori samo u superlativima.

- Po meni, on se plasirao među najbolje trenere koje Hrvatska ima. Definitivno. On spada u skupinu koju čine Zlatko Dalić, Slaven Bilić i Niko Kovač. Bjeličin se rad prepoznaje i vidi. Ne govorim tu samo o njegovim europskim rezultatima, već se kod njega uvijek prepoznaju konture momčadi, a to je na velikoj cijeni. Trener Dinama je jako, jako ozbiljan trener koji će sigurno biti u žiži zanimanja - zaključio je Naletilić.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Eto, ovaj pogled iz kuta menadžera koji iznimno dobro poznaje nogometno tržište također govori o tome da će trener Modrih naljeto biti uistinu tražena roba. Bjelicu će mnogi željeti imati na svojoj klupi, a ponude koje će stizati sigurno će sadržavati velike cifre. Po nekim našim informacijama, Bjeličina je bruto plaća u Dinamu 1,2 milijuna eura godišnje. S obzirom na uspjehe koje na autorizirao to i nije neki prevelik novac; nakon europske bajke kakvu je ispisao s Dinamom, bilo gdje vani mogao bi zarađivati mnogo više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:02