HNL

Pranjić i Schifo bi mogli dobiti novog suigrača: Petrić finišira prijelaz u Panathinaikos!

AUTOR:
 • Dražen Antolić

 • OBJAVLJENO:
 • 03.01.2014. u 22:02

 • Mladen Petrić pred potpisom je ugovora s grčkim Panathinaikosom. Njegovi su menadžeri u Ateni i finiširaju posao; bude li sve po planu, Petrić će u tjednu pred nama doletjeti u Grčku i staviti se na raspolaganje treneru Giannisu Anastasiou.

  - Dogovor je vrlo, vrlo blizu, ali treba još uskladiti neke detalje, do tada ne bismo više govorili - kazali su nam u agenciji SportsTotal koja zastupa hrvatskog reprezentativca.

  - U klubu su ocijenili da nam treba pojačanje u napadu - rekao je pak Gordon Schildenfeld.

  Mladen će postati treći Hrvat u ekipi, uz Schildenfelda i Pranjića. Ništa čudno za Panathinaikos čiji su dres nosili brojni naši nogometaši, neki su ušli u legendu poput Velimira Zajeca, a bili su tamo Jarni, Vlaović, Asanović, Bišćan, Silvio Marić, Daniel Šarić, Andrić, Šerić, Rukavina.

  U West Ham je stigao proteklog ljeta, ali samo tri mjeseca kasnije raskinuli su ugovor. Imao je tek četiri nastupa, tri u prvenstvu i jedan u Liga kupu, svaki put s klupe. Posljednji put igrao je sredinom listopada. Kao i na Upton Park i među Zelene ide kao slobodan igrač, bez odštete. Njegova je golema ambicija učiniti što više do kraja sezone jer Niko Kovač mu je jasno poručio: “Budeš li igrao i zabijao, kandidat si za reprezentaciju.” Izbornik ga cijeni, posjetio ga je još u listopadu u Londonu, no Kovač za Mundial želi samo najspremnije i u najboljoj formi.

  Petrić je 45 put odijevao dres hrvatske A-vrste i postigao 13 pogodaka. Upravo je 1. siječnja napunio 33 godine i Brazil mu je posljednja šansa da nastupi na Svjetskom prvenstvu. Kod Igora Štimca dobio je mrvice, što nije čudilo jer i lani je za Fulham bio u vrlo promjenljivom ritmu, u 23 susreta dao je pet golova. U nacionalnoj ekipi nije ga bilo od dvoboja s Južnom Korejom u Londonu, 6. veljače prošle godine, a prije toga imao je podužu stanku.

  - I klub i ja mogli smo raskinuti suradnju s posljednjim danima godine. Da West Ham nije to napravio, ja bih. Kada sam dolazio, bilo mi je rečeno da ćemo igrati s dva napadača, no to se nikada nije ostvarilo. Nisam više mogao tako - prokomentirao je Petrić.

  Panathinaikos nema blagajnu ni približno duboku kao negda, ali u njemu vide čovjeka koji im može pomoći da se koliko-toliko približe vrhu koji suvereno drži Olympiacos.

  - Moram igrati jer je to jedini način da budem u krugu kandidata za Svjetsko prvenstvo u Brazilu - ne skriva motive Petrić.

  Budući da je njegova plaća jedini izdatak, zadaća im je samo da se dogovore oko visine ugovora koji će imati te hoće li on biti do ljeta ili godinu i pol, koliko mu je klub ponudio. Mladenova supruga Despina je Grkinja, i njoj bi ta varijanta zacijelo odgovarala. Na tablici su četvrti, u 17 kola skupili su 30 bodova i pritom dali 28 pogodaka, čak 25 manje od Olympiacosa.

  Inače, kao interesent spominjao se i Grasshopper u kojem je već igrao, no za povratak u Švicarsku ostat će vremena.