Tom Dubravec/ CROPIX
PROMJENA NEĆE RIJEŠITI SVE PROBLEME

PREDSJEDNIK HAJDUKA OTKRIO KAKO SU TEKLI PREGOVORI S LEGENDOM KLUBA 'On je u svojim intervjuima rekao manje-više sve, ja sam mu se ispričao...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. rujan 2018. 14:01

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj stao je pred novinare zajedno sa strukom na predstavljanju novoga trenera Bijelih te je morao odgovoriti na niz pitanja s obzirom na to da se situacija u Poljudu u proteklih tjedan dana mijenjala iz dana u dan, iz sata u sat. No, za početak je poželio dobrodošlicu Zoranu Vuliću s kojim je u nedjelju potpisao dvogodišnji ugovor...

- Zadovoljstvo mi je predstaviti novoga trenera i čestitati njemu i njegovu stožeru te poželjeti im dobar uspjeh u budućim utakmicama.

Vulić stalno u vidu

Zašto ste čekali s Vulićem, on vam je praktički cijelo vrijeme bio tu, ispreda nosa?

- Mi smo Zorana imali stalno u vidu. Proces je trajao malo duže jer smo, s obzirom na delikatnost trenutka, tražili stvarno najbolje rješenje i vjerujem da smo u Zoranu i njegovu timu to i pronašli te će se to pokazati u budućnosti.

Što se događalo, zašto je otišao Kopić i kako ste izabrali novoga trenera?

- Svi smo svjedoci rezultatske krize u koju je klub upao. Nakon danog povjerenja treneru Kopiću prvi put i drugi put, definitivno smo u razmatranje uzeli promjenu. To je bio onaj vikend poslije Slavena Belupa. U tim mojim razmatranjima moja je odluka bila dati treneru Kopiću i dalje povjerenje. I to zbog toga što sam bio svjestan da samo promjena trenera neće donijeti promjene koje su potrebne. Toga smo i dan-danas svjesni, tako da definitivno moramo stati svi iza prve momčadi i dati maksimum. Kasnija događanja koja su iza nas ne bih sad previše komentirao, možda tek kada se Kopić odmori i oporavi jer je imao zdravstvenih problema, možda ćemo o tome malo više razgovarati. Ali to je bila njegova odluka koju sam ja i podržao te smo se sporazumno rastali. Nakon toga je klub išao dalje u potragu za rješenjima gdje smo sa Zoranom postigli dobar dogovor, vjerujem za klub, ali iza trenera te njegov stožer.

Priča se da je razlog smjene sastanak Kopića s Igorom Štimcem, a on je dobar i s Vulićem...

- Ja kao predsjednik Uprave ne namjeravam nikome zabranjivati tko će se s kim nalaziti. To je naša osobna stvar. Tako da to nije utjecalo na moju odluku. Već sam rekao da je ponajprije odluka trenera Kopića bila da želi napustiti klub. U razgovoru smo zaključili da je to najbolje i za njega i za klub. Nije bila moja inicijativa. I tu priča završava kada čovjek želi otići. To je bilo to.

Tudor je rekao da ste se s njim sastali između utakmica s Interom i Belupom, a vi kažete da je to bilo poslije.

- Možda čovjek u tom trenutku emocija pogriješi datum, ali dobro se sjećam da smo se sastali u nedjelju. Prije toga nisam bio u kontaktu s njim.

Tudor je sve rekao

Koji je razlog zašto Tudor nije na kraju izabran, odnosno nije prihvatio ulogu trenera?

- Tudor je u biti bio jedan od kandidata. Razmatrali smo ostanak trenera Kopića i druge kandidate. Moj odabir je bio ostanak trenera Kopića. U tom su trenutku razgovori između kluba i Tudora prekinuti. Razgovarali smo s drugim kandidatima, razmatrali razne opcije. Ne bih se više vraćao na to. Mislim da je Igor Tudor isto ikona kluba i veliki igrač i trener. On je u svojim intervjuima rekao manje-više sve, tako da je tu nemam što puno za dodati, osim da sam mu se ispričao jer smo se u nekom trenutku možda krivo razumjeli. Ali odluka je bila u tijeku, razgovori su bili o razmišljanjima. S Igorom sam ostao u dobrim odnosima i nakon toga. Možemo se normalno vidjeti i sjesti, ne vidim tu nikakav problem.

Split, 070115.
Stadion u Poljudu.
Na stadionu  u Poljudu trener HNK Hajduka Igor Tudor odrzao je prozivku igraca pozdravio okupljene novinare i svima pozelio sretnu i uspjesnu Novu godinu.
Na fotografiji: trener Igor Tudor.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

Sami ste rekli da promjena trenera neće riješiti sve probleme. Koji su to koraci koji onda mogu?

- Ima prostora za unapređenje u svim segmentima rada kluba. Definitivno od bolje integracije prve i druge momčadi, akademije. Od kvalitetnije podrške radne zajednice. Ono što sam ja u ovih mjeseci i pol dana vidio, a to me veseli, ima puno prostora za unapređenje. To je bila moja ideja da se svi mobiliziramo, od mene prvog, da vidimo kako možemo pomoći. Na kraju, cijeli klub se mjeri kroz rezultat prve momčadi. Njezin neuspjeh je neuspjeh svih nas. Od onoga na porti pa do predsjednika kluba. I tako se moramo ponašati. Postoji veliki entuzijazam zaposlenika i sada samo te kotačiće moramo malo bolje posložiti i vjerujem da će rezultat doći.

Nedavno je Huljaj kada je bio pred novinarima poručio da će još dugo gledati trojku - njega, Bjelanovića i Kopića. Sad se to promijenilo, kako gledate na to?

- Iskreno sam žalostan, u jednu ruku, jer je moj izbor u tom trenutku bio trener Kopić. Žao mi je da se sve to dogodilo, ali vjerujem da iz svake neugodne situacije treba izaći jači. Mislim da smo izašli jači i da su na kraju i klub i Kopić napravili što je najbolje za njih. Okrećemo se onome što je ispred nas. Tako to ide.

Je li bilo kakvih pritisaka na vas kada ste prethodnih dana donosili odluke? Je li netko od vas nešto zahtijevao, blokirao neka rješenja ili ste bili samostalni?

- Nije bilo nikakvih pritisaka, sufliranja i sugeriranja. Samostalno sam odlučivao na osnovi argumenata i činjenica koje su mi bile dostupne u suradnji s Bjelanovićem, u dijalogu, nakon čega sam donosio odluke za koje sam mislio da su najbolje u tom trenutku.

Koprivnica, 120915. 
Odigrana je nogometna utakmica 9. kola MAXtv Prve lige izmedju NK Slaven Belupo i RNK Split. 
Na fotografiji: Zoran Vulic, trener RNK Split.
Foto: Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
Foto: Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

Dugoročna suradnja

Vulić je rekao da nema kratkoročnih i dugoročnih ciljeva? Možete li to malo pojasniti?

- Vulić i ja smo se dogovorili da je za ovu sezonu cilj stabiliziranje i rezultatski oporavak. Za ciljeve u idućoj sezoni ćemo se dogovarati kada se momčad stabilizira. Na ovu suradnju gledamo dugoročno, da trener dobije vremena kako bi posložio momčad, taktiku i sve ono što treba za sportski uspjeh. Hoće li on doći brže nego što očekujemo, ne znam, ali bilo je i takvih slučajeva - zaključio je Huljaj, prvi čovjek Bijelih.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 13:09