Ivica Kulešević
 Vlado Kos / CROPIX
NEMA PROMJENE

PREDSJEDNIK OSIJEKA - KULEŠEVIĆ DO DALJNJEG OSTAJE TRENER 'Riječ je o čovjeku iza kojega je rad u više klubova, zreo je i staložen sportski djelatnik'

Piše: HinaObjavljeno: 17. listopad 2019. 18:23

Ivica Kulešević do daljnjeg ostaje trener hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka, objavio je predsjednik i suvlasnik kluba Ivan Meštrović.

Kulešević je koncem rujna privremeno naslijedio Dinu Skendera koji je napustio Gradski vrt zbog loših rezultata i blijedih igara Osijeka.

Pod njegovim vodstvom Osijek je u tri nastupa ostvario tri pobjede, pri čemu dvije u prvenstvu, a jednu u kupu i Meštrović mu je odlučio pružiti priliku barem do zimske stanke.

"Riječ je o čovjeku iza kojega je rad u više klubova, ne samo u našem. Zreo je i staložen sportski djelatnik, također i autoritativan. Ovoga trenutka on je statistički najučinkovitiji trener u službenim utakmicama vjerojatno i u klupskoj povijesti. Istina da je uzorak relativno mali, ali je nepobitan. Omogućio nam je mir u ovom tranzicijskom razdoblju i na tomu sam mu zahvalan," poručio je Meštrović.

Osijek, 051019.
Gradski vrt.
Nogometna utakmica 1. HNL izmedju NK Osijek i HNK Gorica.
Na fotografiji: trener Osijeka Ivica Kulesevic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Ivica Kulešević

Ipak, Meštrović je poručio kako se ne odustaje od ideje da momčad preuzme netko izvan hrvatskih granica.

"I dalje držim da bismo trebali imati prijelazno rješenje i možda bi bilo najbolje da to bude stranac. Pritom nam je važno da je to poznato ime jer time ne samo da NK Osijek ponovno stavljamo na europsku kartu s efektom kojega smo imali eliminacijom velikog PSV-a. Do kada će Kulešević biti trener vidjet ćemo i kroz razgovore s njim."

Osijek se trenutačno nalazi na trećem mjestu Prve HNL sa 19 bodova, koliko ima i Rijeka na četvrtom mjestu. Vodi Hajduk sa 23 boda, dok je Dinamo drugi s bodom manje, ali 'modri' i Rijeka imaju i utakmicu manje.

Linker
19. travanj 2024 11:54