Hanza Media, sn ilustracija
TRAVNJAK JEDINO MJERILO

PREOKRET U KARIJERAMA Vlašić je dokaz da za Ćorića još nije kasno. Ugledni menadžer poručio: 'Sada se nitko ne sjeća krize koju je imao Nikola'

Ugledni menadžer Marko Naletilić o ponudama i tržišnoj vrijednosti veznjaka Hajduka i Dinama Nikole Vlašića i Ante Ćorića
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 17:09

Krivulje im, praktički, stalno idu u suprotnim smjerovima. Dok je jedan u naletu, drugi stagnira, dok je jedan zadovoljan, ovaj drugi je “u rupi”, prvi je nadahnut, drugi ozlijeđen. Od prvog dana u fokus, žrvnju očekivanja, a još uvijek toliko mladi.

Nikola Vlašić i Ante Ćorić, mlade zvijezde, kojima su predviđane velike karijere. I dvojac koji je na svojoj koži već dobrano osjetio kako izgledaju usponi i padovi i koliko je težak put do vrha. Evo, dva dana prije kraja prijelaznog roka, Nikola Vlašić blizu je odlaska iz Hajduka, Everton se najviše “zapalio”. Taj isti Everton koji je još prije dvije godine želio dovesti - Antu Ćorića. Tada su mladi igrač i njegova obitelj, iako je Everton, navodno, nudio vrlo precizan program razvoja i napretka, odbili odlazak u Englesku, jer Ante je u Dinamu dobio dobar ugovor i jamstva da će biti projekt kluba. Što je, unatoč preprekama i nesuglasicama, i postao, a dobio je i poziv izbornika Ante Čačića i za lanjski Euro.

Split, 270817.
Nogomet.
Stadion Poljud.
7 kolo prve HNL izmedju Hajduka i Istre.
Na fotografiji: Nikola Vlasic slavi postignuti pogodak
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Dok se Nikola Vlašić borio s nogometnim identitetom, lutao travnjakom mijenjajući pozicije iz utakmice u utakmicu te se mučio s ozljedama, Ante Ćorić je bio reprezentativac i igrač na kojemu Dinamu planira zaraditi između 15 i 20 milijuna eura. Bilo je “samo” pitanje dana kad će takva ponuda sletjeti u Maksimir. Ali, kraj ovog ljetnog mercata on dočekuje izvan Dinamova kadra, nespreman i nekonkurentan, daleko od tih svota. Dok bi Nikola Vlašić, nakon odličnog ulaska u sezonu, mogao dostići granicu od 10 milijuna eura ili joj se opasno približiti.

No, Dinamo se i dalje nada da će na Ćoriću zaraditi veliki novac, ne žele u Maksimiru ni čuti za cifru ispod 10 milijuna eura, barem tako govore, a spominje se i astronomskih 20 milijuna. Je li to realno, ima li smisla inzistirati na tolikoj cijeni za igrača koji ne igra, kad Vlašić, koji sad igra nogomet života, može otići maksimalno 10 milijuna?

Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX

- Što je realna cijena? To je ona cijenu koju netko želi platiti za određenog igrača - kaže Marko Naletilić, ugledni hrvatski menadžer i ne misli da se ovdje radi o nekim nemogućim svotama.

- Gdje je bio Vlašić prije dva-tri mjeseca? Nigdje. Ili još prije. Imao je problema s ozljedama, nikako nije mogao uhvatiti kontinuitet, logično je da su te svote tada bile nemoguće. Ali, vidite, nekoliko dobrih utakmica, dečko je eksplodirao i sve se okrenulo - govori Naletilić, ističući poantu.

- Oni su obojica još uvijek mladi igrači, a kod njih se sve može brzo promijeniti. Pamti se ova zadnja slika, Vlašić koji igra odlično i Ćorić koji ne igra. Nitko se sad ne sjeća te krize koju je imao Vlašić. Tako je to u nogometu, na tržištu, jedan dan je ovako, već drugi dan sve je suprotno.

Dakle, kad tako gledamo, nije nemoguće da i Ćorić uskoro opet dostigne cijenu kakvoj se nadaju u Dinamu?

- Naravno! Ćorić sad ne vrijedi taj novac, ali, baš mu Vlašić može biti putokaz, kako već za nekoliko mjeseci sve može biti drugačije. Ante je veliki talent, to svi znaju i nikad nije bilo upitno i kad bi sad zaustavio stagnaciju i pokazao napredak, tada bi opet postao jako zanimljiv najvećim klubovima. Samo, sad sve ovisi o njemu, travnjak je jedino mjerilo. Mora raditi, trenirati, dati sve od sebe da napravi taj iskorak.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Zna Naletilić o čemu priču, on je menadžer Marku Pjaci koji je također jedno vrijeme u Dinamu bio u drugom planu, a onda je otišao u Juventus za rekordan novac.

- To što Dinamo za Ćorića traži toliki novac, ha, to je pozitivno. Znači da vjeruje u igrača, da je spreman stati iza njega. Ne znači to nužno da Ante mora igrati svaku utakmicu, da treba biti na terenu i kad nije u formi, ali Dinamo je već u prošlosti pokazao da zna kako dostići cijenu koju želi, nije nemoguće da Ćorić dostigne željenu svotu, već za koji mjesec.

Doduše, bit će mu teško bez Europe, samo igrajući HNL teško se vratiti na tržište u punom sjaju. Jer, upravo su europski nastupi, poglavito ovi protiv Evertona, katapultirali Vlašića u te milijunske sfere.

- Na kraju krajeva, veličina igrača se očitava i u tome koliko je tko spreman preskočiti loše trenutke i krenuti dalje u skladu s kvalitetom. Vlašić je pronašao put, a vjerujem da će slično biti i s Dinamom i Ćorićem, da će Ante izdržati ovo teško razdoblje i vratiti se pravom nogometu. Ne da će biti isti kao prije, nego još i bolji - rekao je Naletilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:23