CROPIX
VAŽNA KOPIĆEVA KARIKA

PREPOROĐENI ZAGREPČANIN U DRESU HAJDUKA! IGRA SVOJ NAJBOLJI NOGOMET I UŽIVA NA POLJUDU 'Četvrta je godina da sam tu i već se osjećam kao Splićanin'

JOSIP JURANOVIĆ Hajdukov desni branič, rođeni Zagrepčanin, četvrtu je godinu na Poljudu i u posljednje vrijeme igra svoj najbolji nogomet
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 16. ožujak 2018. 22:45

Josip Juranović bio je zadovoljan nakon trijumfa Hajduka na jedanaesterce protiv Lokomotive u njegovu Zagrebu. Bijeli su prošli Kranjčevićevu na trijumfalan način, bili su bolji, a na kraju ipak morali raspucavati s bijele točke. Zagrepčanin Jura, Hajdukov desni bek, ustalio se na toj poziciji i igra na vrlo dobroj razini u posljednje vrijeme. Nekoliko dana nakon pobjede razgovarali smo na Poljudu gdje su u tijeku pripreme za utakmica s Osijekom.

No, prvo smo se osvrnuli na nedavni prolazak u finale Kupa.

- Od početka smo se postavili kao lideri na terenu. Istina je da smo i imali previše prigoda na toj utakmici koje nismo iskoristili, ali na kraju nam se sve vratilo.

Respektirali su hajdukovci Lokomotivu prije samoga susreta zbog činjenice da su nekoliko dana prije Lokosi dobili Dinamo, a jedan od problema koji se nametao jest težak teren u Kranjčevićevoj...

- Mislili smo da će teren biti još i teži, ali izdržao je 120 minuta. Međutim, mi smo pokazali da možemo igrati i po teškom terenu, da možemo prikazati nogomet kakav svi očekuju.

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica polufinala Kupa Hrvatske izmedju Lokomotive i Hajduka.
Na fotografiji: Josip Juranovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Znali da prolazimo

Putnik u finale u Vinkovcima odlučen je s bijele točke, a nakon utakmice hajdukovci su isticali da se nisu pribojavali ni tog ruleta...

- I kad smo primili pogodak za 1:0, znali smo da ćemo se vratiti i pobijediti.

Juranović je bio jedan od najboljih u bijelom dresu igrajući na desnoj strani uz dosta ubačaja, nastavio je niz dobrih igara ovoga proljeća.

- Od početka ovih priprema osjećam se izvrsno, moram samo tako nastaviti, a najvažnije je zdravlje.

Juranović je rođeni Zagrepčanin koji je u metropoli imao podršku s tribina.

- Naravno da su me došli gledati, tata Miroslav me došao podržati sa svojim kolegama s posla, svi su bili uz mene, navijali su za mene, ali i za cijelu moju momčad.

Činjenica je da kod trenera Željka Kopića bekovi imaju puno više prostora, dolaze dosta naprijed, otvaraju se koridori po bokovima što je uvijek krasilo Hajduk...

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica polufinala Kupa Hrvatske izmedju Lokomotive i Hajduka.
Na fotografiji: Josip Juranovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

- Kod svakoga trenera je drugačija taktika, pa tako i kod Kopića. Vidi se da mi imamo više prostora, za mene je to baš dobro.

Hajduk je u nedjelju gost u Osijeku, dolazi sa šest bodova zaostatka za Dinamom budući da se razlika smanjila nakon neočekivanog kiksa Modrih s Lokomotivom.

- Naravno da idemo u Osijek po pobjedu. Pred nama je priprema za taj dvoboj, analiza protivnika da vidimo kakve su nam mogućnosti, ali idemo po tri boda.

Hajduk na poziciji desnoga beka ima trojicu igrača - Frana Tudora koji je trenutno ozlijeđen, a nedavno je stigao i iskusni Mario Tičinović... Tjera li vas zdrava konkurencija naprijed?

- Zdrava konkurencija uvijek je dobrodošla u klub, zato je došao Tičinović, a tu je i Tudor. Mi se namećemo, a trener je taj koji odlučuje tko će igrati.

Cura iz Zagreba

Juranovićevu požrtvovnost i splitska publika zna nagraditi pljeskom, pogotovo nakon obrambenih intervencija...

- To je naš zadatak u obrani da spriječimo golove, ali i da pridonosimo napadu.

Split, 030318.
Nogometna utakmica 24. kola HT Prve lige na stadionu na Poljudu.
Hajduk - Rudes
Na fotografiji: Josip Juranovic u napadu
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
CROPIX

Juranović je sada standardni desni bek, ali u Hajduk je došao kao vezni igrač iz Dubrave, a u prvim susretima u drugoj momčadi nastupao je više prema naprijed. Prvi nastup imao je 18. travnja protiv Rijeke kod trenera Gorana Vučevića.

- Tako je, u Dubravi sam bio zadnji ili prednji vezni. Potom sam za drugu momčad Hajduka odigrao šest utakmica na pozicijama zadnjega veznog ili desnoga krila. Sjećam se utakmica s Dinamom kada sam igrao kao zadnji vezni, to mi je bila najbolja utakmica, završilo je u Splitu 0:0. Kasnije je za trenera došao Burić, naši desni bekovi su se ozlijedili, a ja sam na treninzima igrao tu poziciju. Pitao me tada trener Burić “bi li mogao ostati na toj poziciji”, a ja sam odgovorio “mogu” i onda sam naučio sve što treba za desnoga beka i ostao na tom mjestu.

U Splitu je već četvrtu godinu, a kao Zagrepčanin se već naviknuo na Dalmaciju...

- Tako je, četvrta je godina da sam tu i osjećam se kao Splićanin.

A ljubav je našao u Zagrebu...

- Tako je, cura je iz Zagreba!

Linker
20. travanj 2024 03:59