VELIKA PRIČA

PREVARENI PREDSJEDNIK ODUSTAJE OD TALIJANA I NAJAVLJUJE VELIKI PROJEKT Meštrović gradi futuristički stadion u Osijeku i nacionalni stadion u Zagrebu!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. kolovoz 2018. 10:36

U smiraj 2017. godine Ivan Meštrović kupio je talijanskog trećeligaša Santarcangelo. Puno je bilo velikih priča oko tog projekta, ali se isti odmah nasukao u prvoj polovici tekuće godine. Naime, Santarcangelo, iako je na terenu skupio bodove za ostanak u C ligi, kažnjen je u drugom stupnju oduzimanjem dva boda jer nije platio doprinose na plaće za veljaču. Točnije rečeno, zakasnio je platiti zbog administrativnog propusta outsourcing subjekta (računovodstva) koje je o tome trebalo voditi računa. Kad je problem uočen odmah je uplaćeno tih skromnih 12 tisuća eura obveza.

Predsjednik Ivan Meštrović je kao odgovorna osoba kažnjen sa tri mjeseca zabrane obavljanja funkcija u klubu. No, kazna je definirana u finišu prvenstva, i upravo su ta dva boda primorala Santarcangelo da umjesto odmora sa ostankom u ruci, mora ići u play off protiv Vicenze.

Projekt grandioznog kompleksa novog osječkog stadiona i nogometnog kampa na Pampasu kakav Hrvatska još nije vidjela vrijedan je više od 35 milijuna eura

Nespremni za takvu obvezu, njegova je momčad ispala nakon dvije utakmice (1:2, 1:1) i ispala u četvrtu ligu. Ivan Meštrović se silno naljutio i prošlih je dana oštro i javno prozvao čelnike talijanskog nogometa, optužujući ih da rade protiv stranih investitora. Postavio je pitanje kako se može dogoditi da nakon toga što je u 6 mjeseci uložio 1,5 milijuna eura u klub, plus posredno još 500 tisuća eura, sanirao financije (?), da klub nastrada zbog zakašnjelog roka plaćanja samo 12 tisuća eura. Naposljetku je dodao da Vicenza, koja ima milijune dugova, ostaje u ligi!? Uz to, upoznao je javnost sa sponzorskim gubicima kluba koji su nastali zbog gubitka statusa, a to je 5 milijuna eura...

Prozvao institucije

Meštrović je javno prozvao i institucije nogometa Italije (vrlo polemički!) te je kazao da je on došao u klub i kupio ga pod jednim “papirima” koji su mu tada predočeni, a da je sada ispalo kako po “pravim papirima” dug Santarcangela iznosi gotovo duplo više. Zbog toga što se osjeća prevarenim, mediji u Romagni (regija) navode kako Ivan Meštrović razmišlja da odustane od projekta i riješi se tog kluba.

No do kraja tjedna očekuje se pravorijek upravnog suda, kojem su se Meštrović odnosno Santarcangelo žalili, pa se pretpostavlja da će ipak pričekati odluku prije nego što odluči što će.

Ono što je zanimljivo, u obraćanju javnosti, Meštrović je iznio podatak da gradi u Osijeku futuristički stadion te da radi na planu za izgradnju nacionalnog stadiona u Zagrebu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 02:58