Ante Cizmic / CROPIX
TRANSFERI NA POLJUDU

PRIJELAZNI ROK HAJDUKA ULAZI U SAMU ZAVRŠNICU Kapitalac je prodan, riješiti treba još dvojicu, a za popunu kadra nedostaju još stoper i napadač

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 10:38

Hajduk prodaje Zorana Nižića i to je šesti kapitalni prvotimac koji je napustio "bijele" ovog ljeta, prenosi Slobodna Dalmacija. Dovoljno da se shvati koliku metamorfozu Hajdukova momčad doživljava, ali sve nekako u hodu, zakašnjelo, iz Europe se ispalo prije play-off runde, a na kontu su tek dva od 12 mogućih HNL bodova.

Stavlja se novi travnjak, momčad će se do kraja redefinirati (Jairo i pogotovu Jradi tek počinju svoju epizodu) i bio bi happy-end kriznog stanja kad bi sve te novitadi kao zaokružena priča "novog Hajduka" zatekle na istim mjestima i Željka Kopića i Sašu Bjelanovića koji vode preobražaj.

No, zbog slabih rezultata već su stavili mandat na raspolaganje i u vodoravnom su položaju, hoće li okomiti dočekati pauzu, novi travnjak, drugačiju momčad?

Kopiću trebaju bodovi, a Bjelanović u hodu ima zadatak daljnjeg redefiniranja momčadi.

Trojica su još na izlaznim vratima, gotovo imperativno: Futacs, Memolla i Said. Potonji još i vrijedi, ali jedini ima neke upite. Ne bi žalili za njim. Futacs je, nakon sanjarija o 700.000 eura odštete u poziciji da bi ga darovali, samo da netko preuzme njegov ovogodišnji ugovor. I to bi bila ušteda. Memollu Kopić ne vidi, a od četiri lijeva beka igra mu – peti. Lopez.

Bjelanović bi trebao i popuniti momčad. Trebaju stoper i napadač. Od Caktaša i Filipa se očekuje da – proigraju.

U međuvremenu, izgubiti u Zaprešiću bilo bi dolijevanje ulja na vatru.

--------------------------------------------------------

Otišli su:

1. Letica – uz tri milijuna eura odštete nije ga se dalo zadržati, nije htio ostati;

2. Kožulj – Kopić ga nije vidio blizu momčadi, dobro su ga špedili u Poljsku;

3. Gentsoglou – jedan od neželjenih stranaca iz ere Branca, smjestio se u Apoel Nikozija, tamo je rezerva;

4. Radošević – falilo je novca, žugao je Huljaj, od Zuje su stigle danske krune u vrijednosti od 800.000 eura. Bolje nego da Oparu mole.

5. T. Bašić – bingo, makar se momčad oslabila, za Kopićevu pričuvu inkasirati još tri milijuna eura, lakše se diše!

6. Nižić – zaslužio je prodaju, a ionako su došli s njim došli pred zid, odlazak u Ahmat donosi još 800.000 eura, lakše će se o financijama govoriti na sjednici Gradskog vijeća idućeg tjedna.

--------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:33