Foto: Duje Klaric/ CROPIX
JEDAN ČOVJEK NA VRHU PIRAMIDE

PRIPREMA SE VELIKA REORGANIZACIJA NA POLJUDU! HAJDUK DOBIJA POTPUNO NOVU POZICIJU Stručnjak s europskim iskustvom imat će funkciju kao Boban u Milanu

HAJDUK Što se sprema u struci na Poljudu nakon odlaska sportskog direktora Bjelanovića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. studeni 2019. 11:46

Odlaskom Bjelanovića s mjesta sportskog direktora ostala je praznina, ali zasad samo na papiru, jer razvidno je da će predsjednik Brbić, trener Burić i šef Akademije Boro Primorac pripremiti zimski prijelazni rok, točnije, već ga pripremaju u ovom trenutku. Pritom rezultat ostaje taj koji kroji sudbinu Damira Burića, kao, uostalom, i sudbinu svakog drugog trenera.

Međutim, na Poljudu postoji i plan za reorganizaciju struke, odnosno novog ustroja s kojim bi ušli u drugi dio sezone. Po tom bi planu Boro Primorac postao šef struke, što je pozicija koja trenutno ne postoji u klubu. Primjerice, u AC Milanu Zvonimir Boban direktor je nogometnog sektora, a Paolo Maldini sportski direktor.

Boro Primorac, čovjek od najvećeg povjerenja predsjednika Brbića, stručnjak koji očito uživa velik ugled na Poljudu, postao bi tako Hajdukov Zvone Boban, pod kontrolom bi imao kompletni nogometni dio kluba - ispod njega bi se hijerarhijski našli i trener i sportski direktor i šef Akademije.

Soccer Football - Premier League - Newcastle United vs Arsenal - St James' Park, Newcastle, Britain - April 15, 2018   Arsenal manager Arsene Wenger and coach Boro Primorac before the match    REUTERS/Scott Heppell    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Scott Heppell / REUTERS
Boro Primorac i Arsene Wenger

Dodatni angažmani

Zato će Hajduk - jasno, ako plan uđe u realizaciju - nakon premještanja Primorca na vrh stručne piramide morati dodatno angažirati još dva nova čovjeka, pronaći i sportskog direktora i šefa Akademije. Ali modernizacija ustroja sportskog dijela kluba neophodna je zadaća ako se želi napraviti pozitivni iskorak. I nije nikakvo dupliranje pozicija jer kvalitetnih stručnjaka nikada nije viška.

No pitanje sportskog direktora i kompletnog ustroja struke u sjeni je dvaju derbija koji slijede: maksimirski je za četiri dana, a potom Rijeka stiže na Poljud. Dva susreta u kojima se traže minimalno tri boda. Pobjeda protiv Rijeke osnažila bi pozicije svih ljudi na čelu kluba jer bi time direktnog konkurenta, praktički, ostavili bez šansi za proljeće. U svakom slučaju, dva sljedeća dvoboja, dvije velike utakmice, odredit će smjer i ozračje za Hajduk u drugom dijelu sezone.

Dobra prilika

Jer nakon Rijeke i Dinama slijede gostovanje u Zaprešiću i domaćinstvo Istri. Stoga nije pretjerano kazati da je Hajduk u dobroj prilici da uzme devet bodova do kraja sezone. S tim bi učinkom drugo mjesto na proljeće zaista bilo gotovo cementirano. Ne, nećemo se baviti računicama tako daleko, bitno je da Bijeli riješe dva derbija, da se momčad podigne u igračkom segmentu, da Burić iskoristi stanku da dodatno stabilizira ekipu i u psihičkom dijelu. Važno je u petak u Maksimiru pokazati da je Hajduk zasluženo na drugom mjestu pa rezultatski što bude.

Uostalom, kada je zadnji put Hajduk u ovoj fazi prvenstva došao na maksimirski derbi kao drugoplasirana momčad lige? Pitanje nije za kviz, jer odgovor slijedi. Prvog dana prosinca 2013. godine Bijeli su došli na Maksimir kao drugoplasirana momčad lige s bodom manje od Dinama (36-35). Konačni ishod tog derbija (2:2) postavio je Maglica u sudačkoj nadoknadi, a junak dvoboja bio je sjajni Lovre Kalinić.

Nakon šest godina Burić ide stopama Tudora, ponovno Hajduk dolazi na Maksimir kao prvi pratitelj lideru. Eto, ponekad i male stvari vesele...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:17