Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
RAZNOVRSNI JUŽNOAMERIKANAC

PROLJEĆE KAO STVORENO ZA BRAZILCA! KONAČNO POKAZUJE ZAŠTO JE DOVEDEN NA POLJUD Stigao je zapušten, nije odradio pripreme, a sada je eksplodirao!

SPLITSKI BRAZILAC Raznovrsni južnoamerički ofenzivac u posljednje vrijeme pokazuje zašto je doveden na Poljud
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. studeni 2018. 21:46

Jairo polako pokazuje zašto je doveden u Hajduk. Još ćemo jednom naglasiti, nije slabašni Inter mjerilo kvalitete ni forme pojedinca, ali nije Inter jedina utakmica u kojoj se Jairo potvrdio. Dakako, potvrdio kao pojačanje, da ne bude zabune.

- Brazilac je kreativni ofenzivac, igrač između linija. A može igrati i na oba krila.

Tako je Kopić ovog ljeta opisao ulogu 26-godišnjaka koji je na Poljud sletio kao član PAOK-a, ali zapravo je bio igrač moldavskog Šerifa. Naime, Jairo nije uspijevao u PAOK-u doći do minutaže. Skromne je partiture imao, epizodne uloge. Tako je krenuo i u Hajduku, što je i očekivano; ipak je Jairo Brazilac.

Split,101118
Stadion u Poljudu
Prva HNL liga, 14.. kolo utakmica: HNK Hajduk -  NK Inter.
Na fotografiji: De Macedo Da Silva Jairo.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

- Došao je nespreman - branio je Kopić Brazilca nakon prvih slabih izdanja.

“Nespreman” je blaža verzija realne slike. Stigao je zapušten, samo osam dana prije početka nove sezone. Nije odradio pripreme s momčadi, tri europske utakmice nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona koji je donio u miraz iz Šerifa. Puno je poteškoća bilo na startu i ne čudi da je Jairu trebalo mjesec i pol dana da bi počeo igrati kako zna i može. Asistencija u Bukureštu pa pogodak Belupu u Koprivnici bili su uvertira, naznaka da Brazilac može biti više od pukog promatrača igre, što nam je pružao tijekom srpnja i kolovoza. Promjena trenera nije mu srušila status, dapače, s Vulićem je dobio još veću slobodu i mogućnost biranja pozicije. Baš kako na Transfermarktu Jaira drže za igrača koji može igrati na sve tri prednje pozicije, tako mu i Vulić pruža više opcija u ofenzivnoj liniji; može kreirati iz uloge polušpice, može nabaciti s krila, a može i zabiti poput centarfora glavom iz peterca.

Split, 101118.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 14. kola HT Prve lige, Hajduk - Inter Zapresic.
Na fotografiji: Jairo Da Silva.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX / CROPIX

Tri pogotka i dvije asistencije njegov su učinak nakon 14 nastupa u HNL-u ove sezone. Nije briljantno, može to i bolje. Ali dolazi proljeće, vrijeme za Jaira de Maceda da Silvu. Kada prođe kompletne pripreme, spremi se kao i kompletna momčad, znat ćemo koji mu je limit, znat ćemo ima li znanja i snage rješavati jače utakmice, vidjet ćemo je li iznad razine ostatka momčadi. Dosad je golovima Belupu, Gorici i Interu te asistencijama kontra Rudeša i Istre bilježio učinak na nivou momčadske kvalitete, ali njegova kreacija i realizacija stalno naslućuju da može puno više. Nije daleko proljeće... J. Radić

Linker
20. travanj 2024 10:16