Screenshot/Instagram

TEŽAK UDARAC ZA RIJEKU

PROPAO DVOBOJ PRZNICA NA MAKSIMIRU U okršaj se uključila i supruga Tamara, a još i danas odjekuje provokacija: 'Soudani? Iz kojeg džepa da ga izvadim'

AUTOR:
  • Vedran Filipović

 • OBJAVLJENO:
 • 27.10.2017. u 15:55

 • DRAŽ MANJE Suspenzija Rijekinog Crnogorca omogućit će Dinamovom Alžircu da se sutra više koncentrira na nogomet

  Jedna od intrigantnijih priča varaždinskog finala Hrvatskog nogometnog kupa u proljeće ove godine svakako je bio dvoboj Marko Vešović - Hilal Soudani. Rijekin trener Matjaž Kek tada je optirao za Crnogorca na lijevom beku zbog agresivnosti i brzine budući je (ispravno) smatrao kako će se bolje othrvati Alžircu od Leonarda Zute.

  Uostalom, nije to bio prvi put da Vešović ide direktno na najboljeg Dinamova igrača, iako su mu obje pozicije na desnoj strani prirodnije.

   

  Supruga na Instagramu

  Iako je “požutio” već u 28. minuti, riječki “multipraktik” dobro se nosio sa Soudanijem, Bijeli su slavili 3:1, dogodila se i provokacija u sudačkoj nadoknadi kada je na koljenima “zaplesao” nakon jednog prekršaja Alžirca. U trenucima slavlja nakon utakmice nastala je i Vešovićeva izjava “Soudani? Iz kojeg džepa da ga izvadim...”, ali i neprimjerena objava na Instagramu od strane Vešovićeve (sada) supruge Tamare uperena prema Soudaniju.

  Damir Krajac / CROPIX
  CROPIX

  Zbog svega što se događalo u Varaždinu, s nestrpljenjem se čekao novi potencijali dvoboj dvojice “prznica”. Tim više što se u Rijeci moglo čuti da su momci iz Maksimira (ne samo Soudani) baš strahovito “napaljeni” na Vešovića, da žele slomiti Bijele na račun “starih dugova” Crnogorca.

  No, evo nas pred 14. prvenstvenim kolom nove sezone, a za eventualni novi okršaj Alžirca i Crnogorca morat ćemo pričekati - 23. Naime, za prvi ovosezonski derbi na Rujevici (0:2) Vešović je bio suspendiran zbog olako zarađenog isključenja u Gradskom vrtu, a ni Soudani nije doputovao na Kvarner zbog ozljede, pa je priču riješio Junior Fernandes s dva pogotka za premijerno osvajanje dotad nedodirljive Rujevice.

  Neće Vešović čuti zvižduke ni uvrede s maksimirskih tribina zahvaljujući sucu Matocu te javnoj opomeni krajem prvog poluvremena s Osijekom što je Crnogorcu bio - treći žuti karton. Lako za interne čarke, njegovim izostankom Rijeka je poprilično oslabljena, a Matjaž Kek u vatru će morati gurnuti Grka Mavriasa.

  HNTV
   

  Međutim, da ne bi bilo zabune, čak i da je riječki branič sposoban za nastup, ne bi se dogodio direktan duel sa Soudanijem. Vešović se, naime, nakon odlaska Ristovskog ustalio na desnom beku, a Zuta se nakon dolaska konkurencije (Davidson) podigao u izvedbama. Osim ako Soudani ne bi baš zbog Vešovića otišao na lijevo krilo, no teško da bi trener Cvitanović dopustio takav individualizam nauštrb momčadi...

  Vešović vs. Dinamo u HNL

  10 odigranih utakmica

  2 upisane pobjede

  4 ostvarena remija

  4 izgubljena dvoboja

  3 postignuta gola

   

    

  Soudani vs. Rijeka u HNL

   

  11 odigranih utakmica

  7 upisanih pobjeda

  3 ostvarena remija

  1 izgubljen dvoboj

  11 postignutih golova

   

  Iz drugih medija