Ante Cizmic / CROPIX
VATRENO NA POLJUDU

PRVI TRENING HAJDUKA Pušnik: 'Guranje igrača od strane novinara ili navijača neće proći'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. lipanj 2016. 23:58

Na Poljudu je održana prozivka na kojoj je novi trener Marijan Pušnik pozvao 31 igrača. Slovenski je stručnjak također predstavio svoj stožer, a čine ga pomoćnici Žiga Kljajič i Marko Lozo, trener vratara Zoran Varvodić, kondicijski trener Mario Tomljanović i dr. Jurica Rakić.

- Oni su vođe nekih širih timova koji rade u Hajduku. Svatko će imati svoje određene poslove. Dodali smo timu firmu TMG-BMC iz Ljubljane gdje radi dr. Đorđević s Janom Žumerom. Tim je vrhunski, ali treba vremena za uhodavanje. Hvala svim trenerima, kao i Damiru Buriću koji je veliki džentlmen. Dugo smo razgovarali i još ćemo. Puno mi je kvalitetnih informacija dao - kazao je Pušnik.

Koliko će novih igrača doći? Na kojim pozicijama?

- Ne mogu pričati o imenima. Na 7-8 pozicija imamo 5-6 kandidata, sve ovisi o novcu, ali i prodaji igrača. Radimo na tome danonoćno, prijelazni rok je dug, nema panike. Momci će biti tu s nama do priprema u Austriji. Svi će dobiti priliku, imaju testiranja na Kineziološkom fakultetu. Poslije njihovih nalaza, negdje do subote, upoznat ću većinu momaka detaljnije. Čim bude novih imena, saznat ćete ih.

Na kojoj ste poziciji najtanji?

- Na svima, da ne filozofiram. Imamo tri igrača koji bi mogli otići, to su Kalinić, Milić i Sušić.

Ivica Olić je odbio Hajduk?

- Tko njega ne bi želio. Ali, moje su informacije da je on već prije par dana odabrao novi klub u Njemačkoj.

Senijad Ibričić je s vama pričao o dolasku u Hajduk?

- Veliki je igrač, zadužio je Hajduk i Hajduk na njega. Svatko tko želi igrati borbeno i ratnički dobrodošao je u Hajduk. Svi će trebati napraviti određene fizičke testove kao svugdje u svijetu.

- Nadam se da je prestalo vrijeme tetaka, stričeva i baba koji su dovodili igrače u Hajduk. Igrače dovode gospodin Mario Branco (op.p. sportski direktor) kad se posavjetuje sa mnom i stožerom. Dobar PR ili guranje nekog igrača od strane novinara ili navijača neće proći.

Kakvo je stanje Francka Ohandze?

- Ozljeda koljena je rijetka i dogodila se nakon traume koljena u rujnu protiv Dinama. Organizam mu je reagirao drugačije, teže, pogubnije. Tijekom pokušaja vraćanja na teren konzultirali smo stručnjake iz vani. Kad se Ohandza skoro sto posto uključio u rad, došlo je do problema.

- Zadnja sugestija kolega iz vani bila je operacija, a mi smo u fazi da konzultiramo nekoliko drugih mišljenja. Vidjet ćemo hoćemo li pokušati konzervativnim tretmanom ili ići na operaciju. Ozljeda je prilično delikatna i njegov povratak na teren treba pažljivo programirati. Prognoza je vrlo neizvjesna - izvijestio je dr. Rakić.

Što će Pušnik tražiti od igrača?

- Red, rad i međusobno poštivanje. To me i dovelo ovamo. To tražim od igrača jer ako ne poštuju oružara i čistačice, ne može poštivati ni mene ni doktora. Svi se od danas stavljaju u službu Hajduka.

Hoće li igrači na odlasku biti u konkurenciji?

- Hoće. Računam na njih.

Vaš cilj?

- Ponio sam duge rukave - kazao je Pušnik sa smiješkom.

NA PRVOM TRENINGU 200 NAVIJAČA I MARIO PAŠALIĆ

Oko 200 navijača (među kojima i Mario Pašalić) pozdravilo je hajdukovce na prvom treningu pod vodstvom novog trenera Marijana Pušnika. Za sve zainteresirane bila je otvorena istočna tribina stadiona u Poljudu, a gledatelji su igrače pozdravili pljeskom.

Na treningu koji je započeo 15 minuta prije zakazanog termina, malo prije 19 sati kada je sunce već bilo u padu, Nicolas Velez, Zoran Nižić i Franck Ohandza trenirali su odvojeno i nižim intenzitetom od ostatka momčadi jer se oporavljaju od ozljeda. Valja istaknuti kako je u normalnom pogonu bio Malijac Abdoulaye Diarra, uz Marina Jakoliša jedino novo ime na prozivci.

Prvi trening došli su pogledati i predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco, šef skauta Saša Bjelanović i član Nadzornog odbora Denis Kosor.

Gledatelji su s posebnim oduševljenjem pozdravili igrače kad su pred kraj treninga zaigrali 11 na 11 preko cijelog terena. Bilo je baš kako je Pušnik najavio, borbeno i ratnički.

Linker
18. travanj 2024 21:01