Matija Djanjesic / CROPIX
REAKCIJE HAJDUKOVACA

PRVO IME JADRANSKOG DERBIJA Svojim je fenomenalnim reakcijama bitno utjecao na tijek utakmice: 'Ispada da sam na Rujevici uvijek inspiriran'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. veljača 2019. 23:02

Josip Posavec još je jednom bio prvo ime na Rujevici i jedan od najzaslužnijih je što je utakmica Rijeke i Hajduka u 21. kolu Prve HNL završila bez golova.

- Utakmica je prošla kako smo očekivali, nadigravali smo se i remi je na kraju možda i najrealniji rezultat. Imali smo mi svoje prilike, Rijeka svoje, ali nastavili smo pozitivan niz. Istina, uvijek si zadovoljniji kada pobijediš, ali bilo je važno ne izgubiti - rekao je Josip Posavec koji se složio da je Hajduk dobro izgledao.

- Kada smo otišli u Tursku postavili smo si cilj, krenuli s uvažavanjem ideja trenera i mislim da smo na pravom putu, da to daje rezultat. Treba raditi, biti ponizan pa će rezultat i lopta vratiti.

Posavec se istaknuo i s dvije obrane koje su možda i odredile tijek utakmice.

- Uspio sam poloviti to što je trebalo, ali ja sam dio momčadi, svi zajedno smo ostavili dobar rezultat. Najvažnije je da smo svi sretni i zadovoljni. Jesam li uvijek inspiriran na Rujevici? Tako ispada, još u dresu Intera sam imao dobre partije protiv Rijeke. Ovo je jedan od ljepših stadiona u Hrvatskoj, navijači su iza tebe dva metra, ako si sportaš teško ti treba što više za dobru partiju Ja sam opet bio na nivou i jako sam sretan zbog toga - rekao je vratar Hajduka.

Svoju rolu u splitskoj momčadi imao je i Ante Palaversa koji je u jednom trenutku ponio i kapetansku vrpcu. I njegov je dojam da je podjela bodova na kraju najrealniji ishod ovog Jadranskog derbija.

- Rezultat je mogao otići na obje strane, a s obzirom na to da je bilo tvrda utakmica, puno duela, polukontri i kontri mislim da je ovo realno. Nama je sad cilj nastaviti ovako, na kraju polusezone smo rekli da je prioritet hvatanje Europske lige i nadam se da ćemo ovako nastaviti i doći do onoga što želimo - rekao je Palaversa.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:28