CROPIX
SMRT MLADOG NOGOMETAŠA

PRVU UTAKMICU SEZONE U VELIKOJ GORICI ZASJENILA VELIKA TRAGEDIJA Na terenu remi, na tribinama tuga zbog pogibije koja se dogodila blizu stadiona

Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. srpanj 2019. 01:13

Derbi Zagrebačke županije završio je s miroljubivih 1:1, čime mogu biti zadovoljniji gosti iz Zaprešića, dok Gorici ostaje žal što nije kapitalizirala nekoliko odličnih situacija u posljednjih pola sata utakmice.

Tužan i tragičan bio je uvod u novu nogometnu sezonu u Velikoj Gorici. U neposrednoj blizini stadiona, u požaru je prilikom intervencije smrtno stradao 24-godišnji vatrogasac Ivan Galeković, ujedno i nogometaš obližnjeg županijskog ligaša NK Mraclin.

Na terenu i u zraku pak nesnosna sparina, koja je sigurno utjecala na sporiji ritam utakmice u cijelom prvom poluvremenu. Domaćini bez četiri igrača, koji su u prošloj sezoni postigli 34 pogotka (Zwolinski, Lovrić, Suk, Miya) nisu uspjeli napraviti pritisak, što su Zaprešićani iskoristili za dobru kombinatoriku, koja im je donijela tri obećavajuće situacije. U 10. minuti je Serderov izborio slobodni udarac na 18 metara od vrata, ali je Conev pogodio živi zid. Šest minuta kasnije Serderov je okrenuo čuvara i sa 20 metara zamalo prebacio vrata, dok je u 29. minuti Galić odlično pronašao usamljenog Coneva na 18 metara, ali njegov udarac otišao je koji centimetar pokraj desne vratnice.

Velika Gorica, 200719.
Gradski stadion Gorica.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 1.kolo, seniori, utakmica Gorica - Inter Zapresic.
Na fotografiji: Joey Suk.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Vidjeli su Velikogoričani da gosti, koji su imali čak sedam novopridošlih igrača u prvoj jedanaestorici, imaju ambiciju i prijetiti, pa su i oni malo dodali gas u posljednjih petnaestak minuta i u 35. minuti nakon dodavanja Dvornekovića našao se Maslowski u dobroj poziciji na vrhu šesnaesterca, ali srušio ga je Mazalović. Slobodni udarac Poljak sam izvodi i ispod zida i pokraj nespretnog vratara Freliha lopta se našla u mreži Intera. Iz jedinog udarca u okvir vrata Gorica je dobila poluvrijeme 1:0.

Prvi konkretni potez trener Intera Samir Toplak vuče u 56. minuti kada vadi Mitrovića i ubacuje Mamuta, što mu se isplatilo već dvije minute kasnije kada je Mamut idealnim centaršutom uposlio strijelca izjednačujućeg pogotka Boseca. Uzvratila je Gorica dobrom akcijom u 64. minuti, ali Mathieu ne pogađa iz dobre prilike s dvadesetak metara, kao i nešto kasnije Maslowski udarcem pokraj vrata sa 15 metara, pa i preko njih u 70. minuti.

U 76. minuti lijepa prilika za Inter poslije centrašuta Vege, ali Conev glavom s pet metara zamalo promašuje okvir, da bi u sljedećoj akciji na drugoj strani Frelih zaustavio udarac Mathieua, a poslije kornera Dvorneković sam na tri metra promašuje loptu i vodstvo Gorice. U 83. minuti Mathieu i Ndiaye također imaju pobjedu na pladnju, ali i njihovi udarci ne pronalaze metu, dok Frelih za kraj brani i pokušaj Mathieua, te završni uragan Gorice ipak domaćinima nije donio toliko željeni trijumf na startu prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:46